15 mar 2015 13:45

15 mar 2015 13:48

Michaela Ek debuterar i blågult

HANDBOLL: Damlandslaget samlas för Carpati Trophy

Det svenska damlandslaget i handboll där Skövde HF:s Michaela Ek finns med i truppen och debuterar samlas under måndagen inför fyrnationsturneringen Carpati Trophy i Rumänien.

Under måndagen samlas det svenska damlandslaget för första gången sedan EM-succén i december där det blev ett svenskt brons.

Sverige kommer att träna i Göteborg fram till och med onsdag för att tidigt på torsdag morgon flyga till Rumänien för en fyrnationsturnering, Carpati Trophy.

Sverige möter där Tyskland i den första matchen på fredagen och antingen Rumänien eller världsmästaren Brasilien i den andra på lördag.

Isabelle Gulldén har tvingats lämna återbud och dessutom står det klart att Jenny Alm också stannar hemma, då hon är småskadad. Ersätter gör den tidigare Skövde HF-spelaren Angelica Wallén från Tibro som spelar i danska Randers.

I truppen ingår också Skövde HF:s högersexa Michaela Ek som debuterar i blågult och klubbkamraten Anna-Maria ”Majsan” Johansson.

Under träningsdagarna i Göteborg kommer ytterligare fem spelare att vara med: Niometersspelarna Elin Karlsson (IK Sävehof), Maria Adler (HC Odense) och Carin Strömberg (Skuru IK), linjespelaren Ulrika Ågren (Buxtehude SV) och målvakten Cecilia Grubbström (Skövde HF).

Sveriges spelartrupp till Carpati Trophy: Målvakter: Filippa Idéhn, IK Sävehof, Johanna Bundsen, IK Sävehof. Vänstersex: Louise Sand, IK Sävehof, Edijana Dafe, IK Sävehof. Mittsex: Linn Blohm, Team Tvis Holstebro, Frida Tegstedt, Füchse Berlin. Högersex: Nathalie Hagman, Team Tvis Holstebro, Michaela Ek, Skövde HF, debutant. Nio meter: Linnea Torstenson, CSM Bucuresti, Johanna Ahlm, Team Esbjerg, Jamina Roberts, Team Tvis Holstebro, Anna-Maria Johansson, Skövde HF, Sabina Jacobsen, FC Midtjylland, Angelica Wallén, Randers HK, Ida Odén, IK Sävehof, 38/98, Johanna Westberg, Randers HK.

Under måndagen samlas det svenska damlandslaget för första gången sedan EM-succén i december där det blev ett svenskt brons.

Sverige kommer att träna i Göteborg fram till och med onsdag för att tidigt på torsdag morgon flyga till Rumänien för en fyrnationsturnering, Carpati Trophy.

Sverige möter där Tyskland i den första matchen på fredagen och antingen Rumänien eller världsmästaren Brasilien i den andra på lördag.

Isabelle Gulldén har tvingats lämna återbud och dessutom står det klart att Jenny Alm också stannar hemma, då hon är småskadad. Ersätter gör den tidigare Skövde HF-spelaren Angelica Wallén från Tibro som spelar i danska Randers.

I truppen ingår också Skövde HF:s högersexa Michaela Ek som debuterar i blågult och klubbkamraten Anna-Maria ”Majsan” Johansson.

Under träningsdagarna i Göteborg kommer ytterligare fem spelare att vara med: Niometersspelarna Elin Karlsson (IK Sävehof), Maria Adler (HC Odense) och Carin Strömberg (Skuru IK), linjespelaren Ulrika Ågren (Buxtehude SV) och målvakten Cecilia Grubbström (Skövde HF).

Sveriges spelartrupp till Carpati Trophy: Målvakter: Filippa Idéhn, IK Sävehof, Johanna Bundsen, IK Sävehof. Vänstersex: Louise Sand, IK Sävehof, Edijana Dafe, IK Sävehof. Mittsex: Linn Blohm, Team Tvis Holstebro, Frida Tegstedt, Füchse Berlin. Högersex: Nathalie Hagman, Team Tvis Holstebro, Michaela Ek, Skövde HF, debutant. Nio meter: Linnea Torstenson, CSM Bucuresti, Johanna Ahlm, Team Esbjerg, Jamina Roberts, Team Tvis Holstebro, Anna-Maria Johansson, Skövde HF, Sabina Jacobsen, FC Midtjylland, Angelica Wallén, Randers HK, Ida Odén, IK Sävehof, 38/98, Johanna Westberg, Randers HK.