15 mar 2015 21:00

15 mar 2015 21:04

Skövde HF klart för finalspelet i USM

HANDBOLL: Vidare från gruppspelet i Ystad

Skövde HF:s A-flickor har kvalificerat sig till finalspelet i USM som avgörs i Jönköping den 17–19 april.

Skövdetjejerna blev tvåa i gruppspelet och säkrade sedan avancemanget i vidarespelet som ny grupptvåa.

– Tjejerna har visat en härlig kämpaglöd och visade en väldigt god laganda, säger Skövdeledaren Jerker Nyman.

Skövde HF:s A-flickor nådde en stor framgång när de kvalificerade sig till finalspelet i USM som avgörs senare i vår efter helgens fjärde steg som för Skövdetjejernas del avgjordes i Österporthallen i Ystad.

De slutade tvåa i sin grupp efter seger mot HK eRPing från Linköping med 27–15, seger mot H43 Lund med 21–20 samt förlust mot IK Pandora från Ystad med 19–22.

Två nya segrar

I vidarespelet som bestod av en ny fyralagsgrupp blev det först seger mot IK Cyrus från Jönköping med 26–22 och sedan även vinst mot Skuru IK med 24–21. Resultatet från inbördes mötet i gruppen (Skövde HF–IK Pandora 19–22) följde med till vidarespelet.

De två segrarna gjorde att Skövde HF ånyo slutade tvåa i gruppen och det räckte för avancemang i USM.

– Jätteroligt för tjejerna att ta sig till finalspelet. Vi förlorade bara en match i helgen mot Pandora. Vi låg under med 14–7 i halvlek men gjorde det jättebra i andra och tog oss så pass nära som 20–19, säger Jerker Nyman som var en av ledarna i Skövde HF.

– Vi har inte spelat så bra i matcherna men tjejerna har haft en fantastisk inställning. Vi har krigat hårt och det har gjort att vi lyckades vinna så många matcher. Till exempel låg vi under med 7–1 mot HK eRPing men visade en riktig stark karaktär och vann till med klara siffror, fortsätter Nyman.

Faktum är att Skövde HF så här i efterhand inte hade behövt vinna mot Skuru IK i den sista matchen för att gå vidare.

Att gå vidare till det sista steget är bra gjort.

– Vi har sett att potentialen funnits i det här laget som består av spelare födda 1998 och 1999. 99:orna var i steg 5 förra året men de äldre tjejerna har aldrig varit där innan.

Det går bra för Skövde HF som nu har två lag med i finalspelet.

– A-flickorna är nu klara och sedan tidigare även juniorerna. Även B-flickorna har chansen och kan ta sig dit med lite tur och flyt i sitt steg fyra och i så fall har vi tre lag med. Det går bra för Skövde HF:s ungdomar just nu, konstaterar Nyman.

Åtta lag gör upp i finalspelet fördelade på två fyralagsgrupper. Efter gruppspelet blir det sedan placeringsmatcher där ettan i varje grupp spelar final, tvåorna bronsmatch och så vidare.

IFK Skövde utslaget

I helgen spelade även IFK Skövdes A-pojkar steg fyra. De spelade i en femlagsgrupp i Märsta där de två bästa lagen gick vidare till finalspelet i Jönköping.

IFK vann två av de fyra matcherna och hade även en oavgjord match. Det blev seger med 21–14 mot Skånela IF och seger med 24–23 mot Skogås HK samt 25–25 mot Ystads IF och förlust mot Redbergslids IK med 18–22.

Trots de fem inspelade poängen räckte det inte för avancemang för de blåvita. Ystad vann gruppen före Redbergslid och de båda lagen gick vidare.

Skövde HF:s A-flickor nådde en stor framgång när de kvalificerade sig till finalspelet i USM som avgörs senare i vår efter helgens fjärde steg som för Skövdetjejernas del avgjordes i Österporthallen i Ystad.

De slutade tvåa i sin grupp efter seger mot HK eRPing från Linköping med 27–15, seger mot H43 Lund med 21–20 samt förlust mot IK Pandora från Ystad med 19–22.

Två nya segrar

I vidarespelet som bestod av en ny fyralagsgrupp blev det först seger mot IK Cyrus från Jönköping med 26–22 och sedan även vinst mot Skuru IK med 24–21. Resultatet från inbördes mötet i gruppen (Skövde HF–IK Pandora 19–22) följde med till vidarespelet.

De två segrarna gjorde att Skövde HF ånyo slutade tvåa i gruppen och det räckte för avancemang i USM.

– Jätteroligt för tjejerna att ta sig till finalspelet. Vi förlorade bara en match i helgen mot Pandora. Vi låg under med 14–7 i halvlek men gjorde det jättebra i andra och tog oss så pass nära som 20–19, säger Jerker Nyman som var en av ledarna i Skövde HF.

– Vi har inte spelat så bra i matcherna men tjejerna har haft en fantastisk inställning. Vi har krigat hårt och det har gjort att vi lyckades vinna så många matcher. Till exempel låg vi under med 7–1 mot HK eRPing men visade en riktig stark karaktär och vann till med klara siffror, fortsätter Nyman.

Faktum är att Skövde HF så här i efterhand inte hade behövt vinna mot Skuru IK i den sista matchen för att gå vidare.

Att gå vidare till det sista steget är bra gjort.

– Vi har sett att potentialen funnits i det här laget som består av spelare födda 1998 och 1999. 99:orna var i steg 5 förra året men de äldre tjejerna har aldrig varit där innan.

Det går bra för Skövde HF som nu har två lag med i finalspelet.

– A-flickorna är nu klara och sedan tidigare även juniorerna. Även B-flickorna har chansen och kan ta sig dit med lite tur och flyt i sitt steg fyra och i så fall har vi tre lag med. Det går bra för Skövde HF:s ungdomar just nu, konstaterar Nyman.

Åtta lag gör upp i finalspelet fördelade på två fyralagsgrupper. Efter gruppspelet blir det sedan placeringsmatcher där ettan i varje grupp spelar final, tvåorna bronsmatch och så vidare.

IFK Skövde utslaget

I helgen spelade även IFK Skövdes A-pojkar steg fyra. De spelade i en femlagsgrupp i Märsta där de två bästa lagen gick vidare till finalspelet i Jönköping.

IFK vann två av de fyra matcherna och hade även en oavgjord match. Det blev seger med 21–14 mot Skånela IF och seger med 24–23 mot Skogås HK samt 25–25 mot Ystads IF och förlust mot Redbergslids IK med 18–22.

Trots de fem inspelade poängen räckte det inte för avancemang för de blåvita. Ystad vann gruppen före Redbergslid och de båda lagen gick vidare.