15 mar 2015 18:37

15 mar 2015 18:37

Starkt genrep av Joshi

KONSTÅKNING: VM-laddade med seger i Luxemburg

Tibro KK:s Joshi Helgesson försvarade sin ledning från det korta programmet och vann Coupe Du Printemps i Luxemburg.

Ett fint kvitto inför stundande VM i Shanghai.

I slutet av mars är det dags för VM i Kina och helgens internationella tävling i Luxemburg var Helgessons sista innan mästerskapet. Det blev ett bra genrep för Tibroåkaren som vann med god marginal och efteråt var hon nöjd även om det inte stämde till hundra procent i söndagens program.

– Första plats efter ett halvbra långa. Har många bra saker att ta med mig till VM och några saker att ändra, skriver Joshi på instagram om sin insats.

Ledde efter korta

Hon hade kopplat ett rejält grepp om tävlingen redan i det korta programmet där hon ledde med över två poäng före tyskan Nicole Schott. Sedan följde hon upp det med 93,41 poäng i det långa programmet, vilket betyder att hon fick 147,66 poäng totalt. Tvåa blev japanskan Riona Kato som petade ner Schott till en bronsplats.

Storasyster Viktoria Helgesson tävlade också i Luxemburg, men kom aldrig till start i söndagens långa program.

Tibro KK har haft totalt sex åkare på plats i Coupe Du Printemps och i juniorklassen tävlade Victoria Englund, Stina Fredriksson och Olivia Jengard. Bästa placeringen av dem fick Fredriksson som hamnade på 14:e plats. Englund slutade på plats nummer 17 och Jengard blev 22:a.

Hills fyra

Maggie Hills åkte i ungdomsklassen och slog till med ett starkt långt program och förbättrade sin 15:e plats efter det korta programmet till en slutlig fjärde plats.

I slutet av mars är det dags för VM i Kina och helgens internationella tävling i Luxemburg var Helgessons sista innan mästerskapet. Det blev ett bra genrep för Tibroåkaren som vann med god marginal och efteråt var hon nöjd även om det inte stämde till hundra procent i söndagens program.

– Första plats efter ett halvbra långa. Har många bra saker att ta med mig till VM och några saker att ändra, skriver Joshi på instagram om sin insats.

Ledde efter korta

Hon hade kopplat ett rejält grepp om tävlingen redan i det korta programmet där hon ledde med över två poäng före tyskan Nicole Schott. Sedan följde hon upp det med 93,41 poäng i det långa programmet, vilket betyder att hon fick 147,66 poäng totalt. Tvåa blev japanskan Riona Kato som petade ner Schott till en bronsplats.

Storasyster Viktoria Helgesson tävlade också i Luxemburg, men kom aldrig till start i söndagens långa program.

Tibro KK har haft totalt sex åkare på plats i Coupe Du Printemps och i juniorklassen tävlade Victoria Englund, Stina Fredriksson och Olivia Jengard. Bästa placeringen av dem fick Fredriksson som hamnade på 14:e plats. Englund slutade på plats nummer 17 och Jengard blev 22:a.

Hills fyra

Maggie Hills åkte i ungdomsklassen och slog till med ett starkt långt program och förbättrade sin 15:e plats efter det korta programmet till en slutlig fjärde plats.