18 mar 2015 22:27

18 mar 2015 22:27

Skövde AIK ute ur Ligacupen

FOTBOLL: Örebro vann klart på hemmaplan

Skövde AIK:s U19-lag räckte inte till i Ligacupen borta mot Örebro SK.

1–5 i åttondelsfinalen betyder att SAIK är utslaget.

Efter två vinster och en oavgjord i gruppspelet tog sig Skövde AIK vidare till slutspel, men längre än till åttondelsfinal tog sig inte de rödvita. Örebro var effektivare och vann med klara siffror på Behrns Arena.

SAIK inledde dock piggt, men Örebro gjorde matchens första mål när man satte 1–0 i den elfte minuten sedan SAIK slarvat i försvarsspelet. I mitten av halvleken kom ytterligare två hemmamål och SAIK hade hamnat i ett knepigt underläge. Enkla misstag lämnade bortalaget i en tung uppförsbacke.

– Örebro var effektivare än oss och vann rättvist. De hade inte jättemycket lägen i den första halvleken, men de chanser de hade gjorde de mål på, säger SAIK:s tränare Robert Jacobsson.

3–0-ledningen stod sig också till pausen. SAIK hade en hel del boll i upptakten av den andra halvleken, men Örebro var täta bakåt. I den 58:e minuten fick Örebro en spelare utvisad och det gav givetvis bortalaget nytt hopp. När man dessutom reducerade till 3–1 genom Simon Lundell med en kvart kvar av matchen ökade hoppet, men Örebro kom igen och svarade med 4–1 strax efter reduceringen. Det avgjorde matchen och på slutet fastställde hemmalaget slutresultatet med ett läckert volleymål.

Mål, SAIK: Simon Lundell.

Efter två vinster och en oavgjord i gruppspelet tog sig Skövde AIK vidare till slutspel, men längre än till åttondelsfinal tog sig inte de rödvita. Örebro var effektivare och vann med klara siffror på Behrns Arena.

SAIK inledde dock piggt, men Örebro gjorde matchens första mål när man satte 1–0 i den elfte minuten sedan SAIK slarvat i försvarsspelet. I mitten av halvleken kom ytterligare två hemmamål och SAIK hade hamnat i ett knepigt underläge. Enkla misstag lämnade bortalaget i en tung uppförsbacke.

– Örebro var effektivare än oss och vann rättvist. De hade inte jättemycket lägen i den första halvleken, men de chanser de hade gjorde de mål på, säger SAIK:s tränare Robert Jacobsson.

3–0-ledningen stod sig också till pausen. SAIK hade en hel del boll i upptakten av den andra halvleken, men Örebro var täta bakåt. I den 58:e minuten fick Örebro en spelare utvisad och det gav givetvis bortalaget nytt hopp. När man dessutom reducerade till 3–1 genom Simon Lundell med en kvart kvar av matchen ökade hoppet, men Örebro kom igen och svarade med 4–1 strax efter reduceringen. Det avgjorde matchen och på slutet fastställde hemmalaget slutresultatet med ett läckert volleymål.

Mål, SAIK: Simon Lundell.