20 mar 2015 06:00

20 mar 2015 06:00

Sista USM-steget i Skövde

HANDBOLL: Avgörande på ungdomssidan

Det är vår och slutspelstider i luften.

Så också på ungdomssidan där Skövde HF och IFK Skövde i helgen arrangerar det sista steget före SM-finalerna.

Juniorerna är redan där, A-flickorna likaså.

I helgen ska det avgöras om även Skövde HF:s B-flickor kan kvala in till SM-finalspelet som avgörs i Jönköping den 17-19 april.

SHF står som arrangör när grupp 2A och 2B i USM steg 4 ska avgöras i helgen, och här gäller det att sluta topp två i gruppspelet för att kvala in till nästa gruppspel där fyra lag gör upp om två finalplatser.

Skövde HF ställs i samma grupp som Kärra HF, H43 Lund och Gustavsbergs IF HK, i den andra gruppen spelar IFK Tumba HK, Åhus Handboll, GW Landskrona HK och Westermalms IF HK.

IFK och Country spelar också

På pojksidan har IFK Skövde HK ingen representation i finalsteget. Här står det sista hoppet till B-pojkarna som, liksom Skövde HF, arrangerar steg 4 i Arena Skövde med samma förutsättningar som på tjejsidan.

Skuru IK, Vassunda IF och RP IF Linköping spelar med IFK i den ena gruppen medan IK Sävehof, Eskilstuna Guif, Eslövs HF och H43 Lund är med i den andra.

Även HK Country deltar i det fjärde steget, men de spelar i sammandragningen som avgörs i Kristianstad. Där står Lugi HF, HK Ankaret och HK Guifpojkarna för motståndet, och i den andra gruppen spelar IFK Kristianstad, Enköpings HF, Huddinge HK och Alingsås HK.

Juniorerna är redan där, A-flickorna likaså.

I helgen ska det avgöras om även Skövde HF:s B-flickor kan kvala in till SM-finalspelet som avgörs i Jönköping den 17-19 april.

SHF står som arrangör när grupp 2A och 2B i USM steg 4 ska avgöras i helgen, och här gäller det att sluta topp två i gruppspelet för att kvala in till nästa gruppspel där fyra lag gör upp om två finalplatser.

Skövde HF ställs i samma grupp som Kärra HF, H43 Lund och Gustavsbergs IF HK, i den andra gruppen spelar IFK Tumba HK, Åhus Handboll, GW Landskrona HK och Westermalms IF HK.

IFK och Country spelar också

På pojksidan har IFK Skövde HK ingen representation i finalsteget. Här står det sista hoppet till B-pojkarna som, liksom Skövde HF, arrangerar steg 4 i Arena Skövde med samma förutsättningar som på tjejsidan.

Skuru IK, Vassunda IF och RP IF Linköping spelar med IFK i den ena gruppen medan IK Sävehof, Eskilstuna Guif, Eslövs HF och H43 Lund är med i den andra.

Även HK Country deltar i det fjärde steget, men de spelar i sammandragningen som avgörs i Kristianstad. Där står Lugi HF, HK Ankaret och HK Guifpojkarna för motståndet, och i den andra gruppen spelar IFK Kristianstad, Enköpings HF, Huddinge HK och Alingsås HK.