24 mar 2015 21:28

24 mar 2015 21:28

SIK förlorade – blir kvar i ettan

ISHOCKEY: Nära en plats i J18 elit

Skövde IK hade chansen att spela upp sig till J18 elit.

Men tog den inte.

Laget förlorade den avgörande matchen mot Oskarshamn med 5–2.

Efter andraplats i division 1-serien och fina resultat i kvalserien stod det till slut mellan sexpoängarna Oskarshamn och Skövde IK i kampen om den enda platsen i nästa års J18 elit-serie.

Gästerna öppnade med att ta ledningen, som Ludwig Nordqvist kvitterade bara tjugo sekunder senare.

IKO:s Edvin Hermansson återgav gästerna ledningen i slutet på första perioden och när Oskarshamn utökade till först 3–1 och sedan 4–1 såg matchen avgjord ut.

Jesper Gunnar reducerade visserligen till 4–2 i powerplay, men då återstod bara 54 sekunder och på den korta tiden lyckades inte SIK komma närmare Oskarshamn, laget som istället kunde sätta 5–2 strax därefter.

Tungt slut

Det blev en tung avslutning på en bra SIK-säsong där laget blev tvåa bakom Bäcken HC i grundserien efter ett riktigt drama på slutet. Jesper Emanuelsson avgjorde serieepilogen mot Lidköping 1.06 från slutet, ett mål som räckte till att hålla trean Grästorp på avstånd tack vare bättre målskillnad.

I kvalserien fick SIK en drömstart med 4–2-vinst borta mot Oskarshamn följt av 3–0 hemma mot Karlskrona. Men då det blev torsk med 7–3 borta mot KHK och sedan alltså 2–5 hemma mot Oskarshamn blev SIK tvåa i trelagsgruppen där bara ettan spelar i J18 elit nästa säsong.

Efter andraplats i division 1-serien och fina resultat i kvalserien stod det till slut mellan sexpoängarna Oskarshamn och Skövde IK i kampen om den enda platsen i nästa års J18 elit-serie.

Gästerna öppnade med att ta ledningen, som Ludwig Nordqvist kvitterade bara tjugo sekunder senare.

IKO:s Edvin Hermansson återgav gästerna ledningen i slutet på första perioden och när Oskarshamn utökade till först 3–1 och sedan 4–1 såg matchen avgjord ut.

Jesper Gunnar reducerade visserligen till 4–2 i powerplay, men då återstod bara 54 sekunder och på den korta tiden lyckades inte SIK komma närmare Oskarshamn, laget som istället kunde sätta 5–2 strax därefter.

Tungt slut

Det blev en tung avslutning på en bra SIK-säsong där laget blev tvåa bakom Bäcken HC i grundserien efter ett riktigt drama på slutet. Jesper Emanuelsson avgjorde serieepilogen mot Lidköping 1.06 från slutet, ett mål som räckte till att hålla trean Grästorp på avstånd tack vare bättre målskillnad.

I kvalserien fick SIK en drömstart med 4–2-vinst borta mot Oskarshamn följt av 3–0 hemma mot Karlskrona. Men då det blev torsk med 7–3 borta mot KHK och sedan alltså 2–5 hemma mot Oskarshamn blev SIK tvåa i trelagsgruppen där bara ettan spelar i J18 elit nästa säsong.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.