28 mar 2015 10:46

28 mar 2015 12:09

Ny 14:e plats för Joshi på VM

KONSTÅKNING

Tibro KK:s Joshi Helgesson kopierade resultatet från förra VM när hon slutade på 14:e plats vid VM-finalen i Shanghai.

Helgesson låg på 13:e plats efter det korta programmet, men halkade ner en placering i det långa programmet som avgjordes lördag morgon svensk tid. Hon gjorde en helt okej insats där hon bland annat satte den nya kombinationen dubbel axel-trippel toeloop även om den inte blev helt godkänd.

– Det känns faktiskt ganska bra. Jag är nöjd med många saker i mitt program även om inte allt satt som det skulle. Mest nöjd är jag att jag gick på min axel trippel toeloop. Det kändes väldigt bra, säger Helgesson till SVT.

Totalt fick Tibro KK:s konståknings-stjärna 155,35 poäng, vilket inte riktigt var i paritet med de 169,07 som hon fick på EM tidigare det här året.

– Hade hon gjort det hade hon haft en placering bland de tio första och därmed fixat två platser till nästa års VM, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck.

Vann tävlingen gjorde Jelizaveta Tuktamysjeva från Ryssland som inte hade några problem att försvara ledningen från det korta programmet. Hon var helt överlägsen och vann klart före japanskan Satoko Miyahara som tog silvret. Bronsmedaljör blev ryskan Jelena Radionova.

Helgesson låg på 13:e plats efter det korta programmet, men halkade ner en placering i det långa programmet som avgjordes lördag morgon svensk tid. Hon gjorde en helt okej insats där hon bland annat satte den nya kombinationen dubbel axel-trippel toeloop även om den inte blev helt godkänd.

– Det känns faktiskt ganska bra. Jag är nöjd med många saker i mitt program även om inte allt satt som det skulle. Mest nöjd är jag att jag gick på min axel trippel toeloop. Det kändes väldigt bra, säger Helgesson till SVT.

Totalt fick Tibro KK:s konståknings-stjärna 155,35 poäng, vilket inte riktigt var i paritet med de 169,07 som hon fick på EM tidigare det här året.

– Hade hon gjort det hade hon haft en placering bland de tio första och därmed fixat två platser till nästa års VM, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck.

Vann tävlingen gjorde Jelizaveta Tuktamysjeva från Ryssland som inte hade några problem att försvara ledningen från det korta programmet. Hon var helt överlägsen och vann klart före japanskan Satoko Miyahara som tog silvret. Bronsmedaljör blev ryskan Jelena Radionova.