29 mar 2015 13:41

29 mar 2015 19:06

IFK Skövde tog nödvändig seger

IFK Skövde besegrade Ricoh HK med 28-22 och har fortsatt chansen att undvika kval.

Lördagens resultat i elitserien, där Malmö besegrade Önnered, innebär att IFK Skövde inte längre har någon chans att nå slutspel. Teoretiskt finns det visserligen en möjlighet, men då måste de blåvita ta in fyra poäng och 73 mål på Malmö under de två sista matcherna vilket givetvis inte är genomförbart i praktiken.

Söndagens drabbning är ändå mycket viktig för IFK då man behöver två poäng för att kunna ta sig över kvalstrecket i den sista omgången. Förutsättningarna inför matchen är ganska enkla. Vinner Skövde har man avgörandet i egna händer inför sista matchen mot Sävehof, men blir det förlust så är chansen att undvika kval borta.

SLA var på plats i Arena Skövde och följde matchen som började klockan 16.00. Se vår rapportering nedan.

 

 

 

Lördagens resultat i elitserien, där Malmö besegrade Önnered, innebär att IFK Skövde inte längre har någon chans att nå slutspel. Teoretiskt finns det visserligen en möjlighet, men då måste de blåvita ta in fyra poäng och 73 mål på Malmö under de två sista matcherna vilket givetvis inte är genomförbart i praktiken.

Söndagens drabbning är ändå mycket viktig för IFK då man behöver två poäng för att kunna ta sig över kvalstrecket i den sista omgången. Förutsättningarna inför matchen är ganska enkla. Vinner Skövde har man avgörandet i egna händer inför sista matchen mot Sävehof, men blir det förlust så är chansen att undvika kval borta.

SLA var på plats i Arena Skövde och följde matchen som började klockan 16.00. Se vår rapportering nedan.