29 mar 2015 19:20

29 mar 2015 19:22

Skara HF förlorade första matchen

HANDBOLL: Kval till elitserien

Skara HF förlorade den första kvalmatchen till elitserien mot Önnereds HK. Det blev uddamålsförlust med 23–24 inför 1 050 personer på hemmaplan och nu måste Skara vinna två matcher i Göteborg för att kunna gå upp i seriesystemet.

Önnereds HK som spelar för sin elitserieexistens inledde bäst mot ett utmanande Skara HF i den första kvalmatchen på söndagen. Gästerna ledde i hela den första halvleken och hade 13–11 i paus. I början av den andra halvleken övertog Skara ledningen framburna av fina 1 050 personer hemma i Skara idrottshall. De hade kommandot med 16–14 och 17–15 efter knappt tio minuters spel av andra halvlek.

Det var helt jämnt tills kvarten återstod. Vid ställningen 18–18 gjorde Önnered ett ryck och fick tre bollars försprång. Skara krympte det till en boll vid några tillfällen men det blev aldrig spännande då Skaras bäste målskytt Petra Skogsberg spikade slutresultatet till 23–24 i slutsekunden.

Mål: Skara HF: Petra Skogsberg 7, Elin Ottosson 4, Frida Mörk 4 (3 straffar), Alexandra Roos 3, Matilda Synnergren 2, Jennie Brodén 2, Ewelina Ström.

Önnereds HK som spelar för sin elitserieexistens inledde bäst mot ett utmanande Skara HF i den första kvalmatchen på söndagen. Gästerna ledde i hela den första halvleken och hade 13–11 i paus. I början av den andra halvleken övertog Skara ledningen framburna av fina 1 050 personer hemma i Skara idrottshall. De hade kommandot med 16–14 och 17–15 efter knappt tio minuters spel av andra halvlek.

Det var helt jämnt tills kvarten återstod. Vid ställningen 18–18 gjorde Önnered ett ryck och fick tre bollars försprång. Skara krympte det till en boll vid några tillfällen men det blev aldrig spännande då Skaras bäste målskytt Petra Skogsberg spikade slutresultatet till 23–24 i slutsekunden.

Mål: Skara HF: Petra Skogsberg 7, Elin Ottosson 4, Frida Mörk 4 (3 straffar), Alexandra Roos 3, Matilda Synnergren 2, Jennie Brodén 2, Ewelina Ström.