03 apr 2015 17:52

03 apr 2015 17:53

Favoritsegrar i Häxjakten

ORIENTERING: 60:e upplagan av klassikern

Kristin Skaar, Ryda SK Vara, och Anders Nordberg, Nydalens SK Oslo, vann huvudklasserna på årets Häxjakt.

Totalt sprang 400 löpare denna jubileumstävling i nattorientering. Premiären för Häxjakten genomfördes 1949 i området mellan Ljungstorp och Öglunda. Den 60:e tävlingen var förlagd till Billingehus med Blå hallen som en perfekt inomhusarena.

Skaraklubben IK Gandvik arrangerar Häxjakten varje år på skärtorsdagen. I år hade klubben flyttat ut arrangemanget och tagit hjälp av IF Hagen. Tävlingen genomfördes kring Billingehus fritidsområde. Ett populärt inslag, som startade 2012, är gemensam start i 14- och 16-årsklasserna. En mäktig syn att se alla i klassen samtidigt ge sig iväg ut i skogen med pannlampa.

Anders Nordberg har fina meriter och vann H21-klassen övertygande. Erkänt duktig nattlöpare med många starter på nattsträckor på 10-mila. Dessutom har han två VM-silver och två VM-brons individuellt, senaste medaljen tog han 2010.

– Premiär för mig i Häxjakten, förklarar Anders.

– Hade bra flyt idag, bara någon lite miss. Rolig bana. Jag tränade mycket nattorientering i början av 2000-talet. Kanske förklaringen att jag fortfarande hänger med.

Emilia sprang bra

I D21-klassen sprang Emilia Henrysson, Tibro OK, bra och blev femma.

– Orienteringen gick bra, men det kändes inte som det gick fort, berättar Emilia.

– Tycker egentligen inte om att springa natt, men det är en bra träning. Kul bana, där jag sprang mycket runt. Vi hade 19 kontroller, det passar mig.

Totalt sprang 400 löpare denna jubileumstävling i nattorientering. Premiären för Häxjakten genomfördes 1949 i området mellan Ljungstorp och Öglunda. Den 60:e tävlingen var förlagd till Billingehus med Blå hallen som en perfekt inomhusarena.

Skaraklubben IK Gandvik arrangerar Häxjakten varje år på skärtorsdagen. I år hade klubben flyttat ut arrangemanget och tagit hjälp av IF Hagen. Tävlingen genomfördes kring Billingehus fritidsområde. Ett populärt inslag, som startade 2012, är gemensam start i 14- och 16-årsklasserna. En mäktig syn att se alla i klassen samtidigt ge sig iväg ut i skogen med pannlampa.

Anders Nordberg har fina meriter och vann H21-klassen övertygande. Erkänt duktig nattlöpare med många starter på nattsträckor på 10-mila. Dessutom har han två VM-silver och två VM-brons individuellt, senaste medaljen tog han 2010.

– Premiär för mig i Häxjakten, förklarar Anders.

– Hade bra flyt idag, bara någon lite miss. Rolig bana. Jag tränade mycket nattorientering i början av 2000-talet. Kanske förklaringen att jag fortfarande hänger med.

Emilia sprang bra

I D21-klassen sprang Emilia Henrysson, Tibro OK, bra och blev femma.

– Orienteringen gick bra, men det kändes inte som det gick fort, berättar Emilia.

– Tycker egentligen inte om att springa natt, men det är en bra träning. Kul bana, där jag sprang mycket runt. Vi hade 19 kontroller, det passar mig.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.