03 apr 2015 17:14

03 apr 2015 17:14

Hammarby i topp – Skövdelag tappar

ALLMÄNT: SVT Sports publikbarometer

Hammarbys fotbollslag är landets mest publikrika lag.

Det visar SVT:s stora publikbarometer där även IFK Skövde och Skövde IK finns med.

Det är femte året som SVT Sport presenterar en sammanställning över publiksiffror inom svensk idrott. 112 lag hade under 2015 mer än tusen åskådare i genomsnitt där alltså Hammarby lockade överlägset flest med ett snitt på 20 451, att jämföras med tvåan AIK som snittade 16 446.

Det är mycket ishockey och fotboll som dominerar i toppen av listan där IFK Kristianstad klämt in sig som 24:e lag med ett snitt på 4 826.

En bit ner hittar vi IFK Skövdes handbollslag som med sitt snitt på 1 731 åskådare under 2015 är 69:e lag och bara en placering bakom Alingsås HK som är näst bästa handbollslag. Med det har IFK tappat fem placeringar jämfört med 2014 och det är också en minskning med 40 åskådare i snitt.

Även Skövde IK backar några placeringar jämfört med fjolåret och återfinnes på 104:e plats med ett snitt på 1 082 åskådare. Med det är laget fjärde division 1-lag på listan efter Tingsryd, Troja/Ljungby och överraskningen Kristianstad som är ny på listan.

Bästa Skaraborgslag

Villa Lidköping är såväl främsta Skaraborgslag som bandylag i sammanställningen. Laget snittade 3 028 åskådare vilket placerar dem på 39:e plats, vilket innebär en klättring med en placering.

Det lag som lyfte allra mest jämfört med 2014 var Vita Hästen vars publiksnitt mångdubblades efter det allsvenska avancemanget. I siffror landade laget på 3 484 åskådare per match, en ökning med 1 973 åskådare eller 231 procent.

Det är femte året som SVT Sport presenterar en sammanställning över publiksiffror inom svensk idrott. 112 lag hade under 2015 mer än tusen åskådare i genomsnitt där alltså Hammarby lockade överlägset flest med ett snitt på 20 451, att jämföras med tvåan AIK som snittade 16 446.

Det är mycket ishockey och fotboll som dominerar i toppen av listan där IFK Kristianstad klämt in sig som 24:e lag med ett snitt på 4 826.

En bit ner hittar vi IFK Skövdes handbollslag som med sitt snitt på 1 731 åskådare under 2015 är 69:e lag och bara en placering bakom Alingsås HK som är näst bästa handbollslag. Med det har IFK tappat fem placeringar jämfört med 2014 och det är också en minskning med 40 åskådare i snitt.

Även Skövde IK backar några placeringar jämfört med fjolåret och återfinnes på 104:e plats med ett snitt på 1 082 åskådare. Med det är laget fjärde division 1-lag på listan efter Tingsryd, Troja/Ljungby och överraskningen Kristianstad som är ny på listan.

Bästa Skaraborgslag

Villa Lidköping är såväl främsta Skaraborgslag som bandylag i sammanställningen. Laget snittade 3 028 åskådare vilket placerar dem på 39:e plats, vilket innebär en klättring med en placering.

Det lag som lyfte allra mest jämfört med 2014 var Vita Hästen vars publiksnitt mångdubblades efter det allsvenska avancemanget. I siffror landade laget på 3 484 åskådare per match, en ökning med 1 973 åskådare eller 231 procent.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.