07 apr 2015 15:02

07 apr 2015 15:02

Cederholm uttagen i landslaget

HANDBOLL: Kvalmatcher mot Slovenien väntar

Ett flertal före detta Skövdespelare finns med i det svenska landslag som ska spela EM-kval mot Slovenien i månadsskiftet april/maj.

På tisdagen presenterades den svenska truppen som ska möta Slovenien i två kvalmatcher. IFK Kristianstads Andreas Cederholm har tagits ut och han ersätter storstjärnan Kim Andersson som saknas jämfört med VM-truppen. Förre Skövdemålvakten Mikael Appelgren är också uttagen, men däremot saknas Johan Sjöstrand. Andreas Nilsson och Jonas Källman är övriga två i den svenska truppen som har ett förflutet i IFK Skövde.

Första matchen spelas i Växjö 29 april och sedan är det bortamatch i Celje 3 maj.

Truppen till EM-kvalet mot Slovenien: Målvakter: Mattias Andersson, Mikael Appelgren. Utespelare: Jonas Källman, Fredrik Petersen, Niclas Ekberg, Mattias Zachrisson, Andreas Nilsson, Jesper Nielsen, Niclas Barud, Markus Olsson, Viktor Östlund, Lukas Karlsson, Jim Gottfridsson, Magnus Persson, Andreas Cederholm, Tobias Karlsson.

På tisdagen presenterades den svenska truppen som ska möta Slovenien i två kvalmatcher. IFK Kristianstads Andreas Cederholm har tagits ut och han ersätter storstjärnan Kim Andersson som saknas jämfört med VM-truppen. Förre Skövdemålvakten Mikael Appelgren är också uttagen, men däremot saknas Johan Sjöstrand. Andreas Nilsson och Jonas Källman är övriga två i den svenska truppen som har ett förflutet i IFK Skövde.

Första matchen spelas i Växjö 29 april och sedan är det bortamatch i Celje 3 maj.

Truppen till EM-kvalet mot Slovenien: Målvakter: Mattias Andersson, Mikael Appelgren. Utespelare: Jonas Källman, Fredrik Petersen, Niclas Ekberg, Mattias Zachrisson, Andreas Nilsson, Jesper Nielsen, Niclas Barud, Markus Olsson, Viktor Östlund, Lukas Karlsson, Jim Gottfridsson, Magnus Persson, Andreas Cederholm, Tobias Karlsson.