08 apr 2015 10:38

08 apr 2015 10:49

Viktoria Helgesson avslutar elitkarriären

KONSTÅKNING: Gör sin sista tävling i Skövde

Allting har sin tid och allting har ett slut. Konståkningsstjärnan Viktoria Helgesson från Tibro KK väljer att avsluta elitkarriären efter den här säsongen.
Elitserietävlingen i Skövde i helgen blir hennes sista framträdande. Sedan väntar en ny karriär som tränare och koreograf.

Elitseriefinalen i konståkning avgörs i Billingehov, Skövde till helgen (10–12 april).

Det blir Viktoria Helgessons sista tävling som elitåkare. Konståkningsstjärnan har bestämt sig för att avsluta karriären.

Men Tibroåkaren – som fyller 27 år till hösten – lämnar inte idrotten, utan fortsätter att finnas med i utvecklingen av sporten, som ambassadör för och i allra högsta grad som delaktig i framtidens konståkning.

”Det är dags för mig att sluta som elitidrottare. Jag lämnar inte sporten utan kommer att fortsätta med konståkning, som tränare och koreograf. Konståkningen har funnits med mig hela livet och kommer att fortsätta göra det i framtiden”, skriver hon i en kommentar på sin blogg.

Viktoria Helgesson är vår hittills bästa kvinnliga konståkare i modern tid med flera internationella mästerskap (sex VM och åtta EM) på sin meritlista. Hon har även deltagit i OS då hon var med i Sotji, Ryssland förra året.

Tidigare i år deltog hon på hemma-VM i Stockholm där det blev en femte plats för tredje gången på ett EM för hennes vidkommande. På VM har hon som bäst en tionde placering (2010).

”Jag har nått min topp, och känner mig färdig med den delen av mitt konståkningsliv. Beslutet har vuxit fram. Jag har lyckats med mer än jag någonsin kunnat drömma om när jag började åka skridskor för mer än 20 år sedan. Jag tar med mig minnen för livet, har fått uppleva så otroligt många fantastiska stunder. Nu vill jag ge tillbaka till den sport som givit mig så mycket. Dela med mig av mina erfarenheter och kunskap och hoppas att få många att uppleva den glädje jag har fått uppleva, genom min idrott, konståkningen”, skriver hon vidare på sin blogg.

Elitseriefinalen i konståkning avgörs i Billingehov, Skövde till helgen (10–12 april).

Det blir Viktoria Helgessons sista tävling som elitåkare. Konståkningsstjärnan har bestämt sig för att avsluta karriären.

Men Tibroåkaren – som fyller 27 år till hösten – lämnar inte idrotten, utan fortsätter att finnas med i utvecklingen av sporten, som ambassadör för och i allra högsta grad som delaktig i framtidens konståkning.

”Det är dags för mig att sluta som elitidrottare. Jag lämnar inte sporten utan kommer att fortsätta med konståkning, som tränare och koreograf. Konståkningen har funnits med mig hela livet och kommer att fortsätta göra det i framtiden”, skriver hon i en kommentar på sin blogg.

Viktoria Helgesson är vår hittills bästa kvinnliga konståkare i modern tid med flera internationella mästerskap (sex VM och åtta EM) på sin meritlista. Hon har även deltagit i OS då hon var med i Sotji, Ryssland förra året.

Tidigare i år deltog hon på hemma-VM i Stockholm där det blev en femte plats för tredje gången på ett EM för hennes vidkommande. På VM har hon som bäst en tionde placering (2010).

”Jag har nått min topp, och känner mig färdig med den delen av mitt konståkningsliv. Beslutet har vuxit fram. Jag har lyckats med mer än jag någonsin kunnat drömma om när jag började åka skridskor för mer än 20 år sedan. Jag tar med mig minnen för livet, har fått uppleva så otroligt många fantastiska stunder. Nu vill jag ge tillbaka till den sport som givit mig så mycket. Dela med mig av mina erfarenheter och kunskap och hoppas att få många att uppleva den glädje jag har fått uppleva, genom min idrott, konståkningen”, skriver hon vidare på sin blogg.