10 apr 2015 13:26

10 apr 2015 13:26

Andra raka segern för Falköpingsduon

BILSPORT: Ny JEM-seger

När årets andra deltävling i Junior-EM i rally avgjordes på Irland, tog Emil Bergkvist och Falköpings MK:s Joakim Sjöberg hem en ny seger.

I sin Opel Adam R2 imponerade de stort och slutade tia totalt i Circuit of Ireland och var bäst av alla med tvåhjulsdrivna bilar. Detta var deras första tävling på Irland och omställningen från snö och slask i Lettland till smala luriga asfaltvägar, klarade de galant och fick ögonen på sig från betydande personer inom rallysporten.

Colin Clark, som är reporter för tv-sändingar inom WRC, kommenterade Emils och Joakims prestation och sade att det är inte många som mäktar med att vinna på både snö och asfalt. Och legendariske Jimmy McRae undrade om det verkligen var den första gången de körde på Irland och trodde inte att det var sant.

Tajt i toppen

Irländaren Jon Armstrong ledde klassen i början, men fick tekniska problem. Då tog Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg över, men de fick ladda på bra för att hålla undan för tyske Marijan Griebel, också han i en Opel Adam. Efter totalt 21 mil på tuffa irländska sträckor skiljde det bara 15,2 sekunder mellan ettan och tvåan.

– Vi har haft ännu en bra veckohelg och vi är så nöjda med bilen och vårt hårt jobbande team, säger Emil Bergkvist

I sin Opel Adam R2 imponerade de stort och slutade tia totalt i Circuit of Ireland och var bäst av alla med tvåhjulsdrivna bilar. Detta var deras första tävling på Irland och omställningen från snö och slask i Lettland till smala luriga asfaltvägar, klarade de galant och fick ögonen på sig från betydande personer inom rallysporten.

Colin Clark, som är reporter för tv-sändingar inom WRC, kommenterade Emils och Joakims prestation och sade att det är inte många som mäktar med att vinna på både snö och asfalt. Och legendariske Jimmy McRae undrade om det verkligen var den första gången de körde på Irland och trodde inte att det var sant.

Tajt i toppen

Irländaren Jon Armstrong ledde klassen i början, men fick tekniska problem. Då tog Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg över, men de fick ladda på bra för att hålla undan för tyske Marijan Griebel, också han i en Opel Adam. Efter totalt 21 mil på tuffa irländska sträckor skiljde det bara 15,2 sekunder mellan ettan och tvåan.

– Vi har haft ännu en bra veckohelg och vi är så nöjda med bilen och vårt hårt jobbande team, säger Emil Bergkvist

  • Jonny Persson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.