11 apr 2015 19:50

11 apr 2015 19:55

Joshi leder efter det korta programmet

KONSTÅKNING: Elitseriefinalen i Billingehov

Joshi Helgesson leder elitseriefinalen i Billingehov efter lördagens inledande korta program. Med sina 57,64 poäng är hon före storasyster Viktoria som är tvåa med 54,47 poäng inför söndagens avslutande fria program.

Skövde KK arrangerar elitseriefinalen i konståkning för tredje året i rad. Årets tävling är extra speciell eftersom det också är konståkningsstjärnan Viktoria Helgessons sista framträdande.

Tävlingarna drog i gång redan på fredagskvällen i Billingehov men på lördagseftermiddagen var det dags för damernas inledande korta program. Efter det första åket leder Joshi Helgesson, Tibro KK med 57,64 poäng före storasyster Viktoria som fick 54,47 poäng för sitt korta program.

Det avslutande fria programmet avgörs på lördagen och det blir därmed Viktoria Helgesson sista åk i karriären innan Tibrotjejen lägger skridskorna på hyllan.

Trea är Linnea Mellgren från IFK Helsingborg med 43,51 poäng. I damernas seniorklass tävlar också systrarna Frydén, Cecilia och Susanna. Cecilia är femma med 33,97 poäng medan Susanna är åtta med 28,83 poäng.

På herrsidan leder konståkningsstjärnan Alexander Majorov helt planenligt med 80,82 poäng efter sitt inledande korta program.

Tibro KK har även tre juniorer till start på damsidan. Victoria Englund ligger på fjärde plats efter att fått 37,22 i sitt korta program. Klubbkamraten Louise Jensen är femma med 36,62 poäng medan Tibrotjejen Stina Fredriksson ligger på en åttonde plats med 32,38 poäng.

Även juniorernas avslutande fria program avgörs på söndag.

Hills låg tvåa med 38,24 poäng efter sitt inledande korta program på fredagskvällen. Men efter det avslutande fria programmet tappade hon placeringar och slutade till slut på en femte plats med totalpoängen 87.87. Vann gjorde Anastasia Schneider från Solna som ledde klart efter första åket och sedan höll undan och vann lika klart.

Arrangerande Skövde KK har inga åkare med i årets elitseriefinal.

Skövde KK arrangerar elitseriefinalen i konståkning för tredje året i rad. Årets tävling är extra speciell eftersom det också är konståkningsstjärnan Viktoria Helgessons sista framträdande.

Tävlingarna drog i gång redan på fredagskvällen i Billingehov men på lördagseftermiddagen var det dags för damernas inledande korta program. Efter det första åket leder Joshi Helgesson, Tibro KK med 57,64 poäng före storasyster Viktoria som fick 54,47 poäng för sitt korta program.

Det avslutande fria programmet avgörs på lördagen och det blir därmed Viktoria Helgesson sista åk i karriären innan Tibrotjejen lägger skridskorna på hyllan.

Trea är Linnea Mellgren från IFK Helsingborg med 43,51 poäng. I damernas seniorklass tävlar också systrarna Frydén, Cecilia och Susanna. Cecilia är femma med 33,97 poäng medan Susanna är åtta med 28,83 poäng.

På herrsidan leder konståkningsstjärnan Alexander Majorov helt planenligt med 80,82 poäng efter sitt inledande korta program.

Tibro KK har även tre juniorer till start på damsidan. Victoria Englund ligger på fjärde plats efter att fått 37,22 i sitt korta program. Klubbkamraten Louise Jensen är femma med 36,62 poäng medan Tibrotjejen Stina Fredriksson ligger på en åttonde plats med 32,38 poäng.

Även juniorernas avslutande fria program avgörs på söndag.

Hills låg tvåa med 38,24 poäng efter sitt inledande korta program på fredagskvällen. Men efter det avslutande fria programmet tappade hon placeringar och slutade till slut på en femte plats med totalpoängen 87.87. Vann gjorde Anastasia Schneider från Solna som ledde klart efter första åket och sedan höll undan och vann lika klart.

Arrangerande Skövde KK har inga åkare med i årets elitseriefinal.