13 apr 2015 17:25

13 apr 2015 17:31

Skolstart för FMCK-förare

ENDURO: 32:a årgången

I lördags startade den 32:a årgången av FMCK Skövdes enduroskola. Drygt ett 100-tal barn och ungdomar deltog, fördelade på sex olika grupper under ledning av elva utbildade instruktörer.

– Det är glädjande att se att intresset för enduroskolan är fortsatt stort. Både bland killar och tjejer, konstaterade Mikael Häll som tillsammans med Hannu Pälvimääki är huvudansvarig instruktör för nybörjarna.

I den aktuella kategorin 9-13 år infann sig i lördags 28 förare. Varav flertalet med tidigare förvärvade kunskaper i konsten att hantera en endurohoj med anpassad storlek och motoreffekt.

– Det gänget har Hannu hand om, medan jag ägnar mig åt de som är rena nybörjare. Vi har dessutom hjälp av ett antal föräldrar. Något som inte är minst viktigt. Speciellt när det gäller säkerheten, förklarar Mikael Häll.

För att ytterligare sätta säkerheten främst tränar samtliga grupper på separata banor med anpassad svårighetsgrad. Det betyder till exempel att de rena nybörjarna, oftast de allra yngsta, håller till på den tidigare Kyrketorpsbanans innerplan där spåret går på ytterst lite kuperad mark.

– Nu kör vi varje lördag förmiddag fram till lunchtid och från och med i fjol har skolan även öppet på onsdagskvällar. Dock med avbrott under tre veckor när den mest intensiva semesterperioden pågår, påpekar Mikael och riktar samtidigt en välkomsthälsning till de som är intresserade men missade premiären i lördags.

– Jag vill påstå att det är nästan aldrig för sent att komma med i FMCK:s verksamhet, tillägger Mikael.

– Det är glädjande att se att intresset för enduroskolan är fortsatt stort. Både bland killar och tjejer, konstaterade Mikael Häll som tillsammans med Hannu Pälvimääki är huvudansvarig instruktör för nybörjarna.

I den aktuella kategorin 9-13 år infann sig i lördags 28 förare. Varav flertalet med tidigare förvärvade kunskaper i konsten att hantera en endurohoj med anpassad storlek och motoreffekt.

– Det gänget har Hannu hand om, medan jag ägnar mig åt de som är rena nybörjare. Vi har dessutom hjälp av ett antal föräldrar. Något som inte är minst viktigt. Speciellt när det gäller säkerheten, förklarar Mikael Häll.

För att ytterligare sätta säkerheten främst tränar samtliga grupper på separata banor med anpassad svårighetsgrad. Det betyder till exempel att de rena nybörjarna, oftast de allra yngsta, håller till på den tidigare Kyrketorpsbanans innerplan där spåret går på ytterst lite kuperad mark.

– Nu kör vi varje lördag förmiddag fram till lunchtid och från och med i fjol har skolan även öppet på onsdagskvällar. Dock med avbrott under tre veckor när den mest intensiva semesterperioden pågår, påpekar Mikael och riktar samtidigt en välkomsthälsning till de som är intresserade men missade premiären i lördags.

– Jag vill påstå att det är nästan aldrig för sent att komma med i FMCK:s verksamhet, tillägger Mikael.

  • Anders Hallberg