14 apr 2015 22:30

14 apr 2015 22:34

Ulvåker föll efter förlängning i DM

FOTBOLL: Kämpade starkt mot FC Trollhättan

Ulvåkers IF svarade för en stark insats i DM-mötet med FC Trollhättan. Ulvåker tvingade fram en förlängning där Trollhättan avgick med segern efter att ha avgjort på straff i den första förlängningshalvleken.

Ulvåkers IF stod för tuffast möjliga utmaning i DM när FC Trollhättan – som degraderas från division 1 förra året och den här säsongen tillhör seriefavoriterna i division 2 – stod för motståndet. Ulvåker stred tappert med till slut förgäves i matchen som spelades på Södermalms konstgräs.

– Vi är jättenöjda med vår insats. Vi fick ägna oss åt mycket försvarsspel men de skapade inte så jättemycket på oss. I den första halvleken hade vi rejäl modvind och blev kraftigt tillbakatryckta men höll ihop spelet på ett bra sätt, säger assisterande tränaren Niclas Krantz.

Efter en mållös första halvlek tog FCT ledningen men UIF kämpade på och gav sig inte. De kvitterade på en fast situation i slutminuterna och tvingade fram en förlängning där alltså gästerna drog det längsta strået.

FC Trollhättan är vidare i DM och ställs mot division 5-laget Jula BK på bortaplan i nästa omgång.

Ulvåker får ladda om inför seriespelet på lördag.

– En jättebra insats, i alla fall förvarsmässigt, som vi tar med oss. Lagmoralen och krigarinsatsen var det inget fel på, konstaterar Krantz.

Mål: UIF: Viktor Lundin.

Ulvåkers IF stod för tuffast möjliga utmaning i DM när FC Trollhättan – som degraderas från division 1 förra året och den här säsongen tillhör seriefavoriterna i division 2 – stod för motståndet. Ulvåker stred tappert med till slut förgäves i matchen som spelades på Södermalms konstgräs.

– Vi är jättenöjda med vår insats. Vi fick ägna oss åt mycket försvarsspel men de skapade inte så jättemycket på oss. I den första halvleken hade vi rejäl modvind och blev kraftigt tillbakatryckta men höll ihop spelet på ett bra sätt, säger assisterande tränaren Niclas Krantz.

Efter en mållös första halvlek tog FCT ledningen men UIF kämpade på och gav sig inte. De kvitterade på en fast situation i slutminuterna och tvingade fram en förlängning där alltså gästerna drog det längsta strået.

FC Trollhättan är vidare i DM och ställs mot division 5-laget Jula BK på bortaplan i nästa omgång.

Ulvåker får ladda om inför seriespelet på lördag.

– En jättebra insats, i alla fall förvarsmässigt, som vi tar med oss. Lagmoralen och krigarinsatsen var det inget fel på, konstaterar Krantz.

Mål: UIF: Viktor Lundin.