15 apr 2015 16:19

15 apr 2015 17:04

"Jag är helt utmattad i kroppen"

HANDBOLL: Sjöstrand mystiskt sjuk i en månad

Johan Sjöstrand har varit borta från handbollen i över en månad.
Men det är ingen skada han ådragit sig, utan en ytterst ovanlig sjukdom.
– Troligen fick jag i mig den på VM i Qatar, säger han.

Handbollsmålvakten från Stöpen har haft feber i fyra veckor. Först nu vet han varför – han har drabbats av Maltafeber, en ovanlig sjukdom som orsakas av en bakterie som smittar från djur till människa, oftast genom mejeriprodukter, berättar han i en intervju i Sportbladet.

– Troligen fick jag i mig den på VM i Qatar i januari för den finns varken i Sverige eller i Tyskland. I Sverige har den inte funnits sedan 1958. Jag åt kanske en getost eller nåt på VM, ingen vet, säger han till tidningen.

– Man tror att jag hade vanlig influensa de första två veckorna som satte ner immunförsvaret så att det här bröt ut. För är man ung och fräsch ska det inte bryta ut utan man går bara och bär på den.

Rasat i vikt

Han har legat på sjukhus där diagnosen kunde ställas först nyligen. Nu genomgår 28-åringen en stark antibiotikakur på sex veckor där han kan ha feber i ytterligare ett par veckor.

Och han har rasat i vikt på köpet – sju kilo har han tappat.

– Ja, fy fan! Det är helt sjukt. Varenda muskel har bara runnit av kroppen. Jag har haft 39,5 graders feber nästan varje dag. Jag har i princip rört mig mellan sängen, soffan och toaletten. Då försvinner kilona fort, säger han.

– Bara att gå upp för trappan är ett träningspass. Jag är helt utmattad i kroppen, har huvudvärk och svettningar. Det är som en influensa fast värre.

Lämnar Kiel

Nu talar mycket för att säsongen är över för Sjöstrand som i så fall har gjort sitt i Kiel. Efter två år i den tyska storklubben fortsätter hans karriär i Melsungen efter den här säsongen.

Handbollsmålvakten från Stöpen har haft feber i fyra veckor. Först nu vet han varför – han har drabbats av Maltafeber, en ovanlig sjukdom som orsakas av en bakterie som smittar från djur till människa, oftast genom mejeriprodukter, berättar han i en intervju i Sportbladet.

– Troligen fick jag i mig den på VM i Qatar i januari för den finns varken i Sverige eller i Tyskland. I Sverige har den inte funnits sedan 1958. Jag åt kanske en getost eller nåt på VM, ingen vet, säger han till tidningen.

– Man tror att jag hade vanlig influensa de första två veckorna som satte ner immunförsvaret så att det här bröt ut. För är man ung och fräsch ska det inte bryta ut utan man går bara och bär på den.

Rasat i vikt

Han har legat på sjukhus där diagnosen kunde ställas först nyligen. Nu genomgår 28-åringen en stark antibiotikakur på sex veckor där han kan ha feber i ytterligare ett par veckor.

Och han har rasat i vikt på köpet – sju kilo har han tappat.

– Ja, fy fan! Det är helt sjukt. Varenda muskel har bara runnit av kroppen. Jag har haft 39,5 graders feber nästan varje dag. Jag har i princip rört mig mellan sängen, soffan och toaletten. Då försvinner kilona fort, säger han.

– Bara att gå upp för trappan är ett träningspass. Jag är helt utmattad i kroppen, har huvudvärk och svettningar. Det är som en influensa fast värre.

Lämnar Kiel

Nu talar mycket för att säsongen är över för Sjöstrand som i så fall har gjort sitt i Kiel. Efter två år i den tyska storklubben fortsätter hans karriär i Melsungen efter den här säsongen.