15 apr 2015 12:07

15 apr 2015 12:10

Skövde IK värvar målvakt

Skövde IK har gjort klart med sitt första nyförvärv för den här säsongen. Det är målvakten Robin Andersson som skrivit på för ett år.

23-årige Andersson spenderade den senaste säsongen i Grästorp där han stannade på finfina 92 i räddningsprocent sett över hela säsongen.

Han kommer ursprungligen från Kalmar, har gjort flera år i Oskarshamns juniororganisation, där han dessutom vaktat målet i allsvenskan vid ett tillfälle, och gjorde två år i Vimmerby HC innan flytten till Grästorp.

"Robin spelade säsongen 14/15 i Grästorps IK och växte där fram som en riktig matchvinnare. Som målvakt kan han närmast beskrivas som oerhört träningsvillig och atletisk med en härlig vinnarskalle", skriver SIK i ett pressmeddelande.

Han följer därmed i nye SIK-tränaren Anders Spaaks fotspår.

23-årige Andersson spenderade den senaste säsongen i Grästorp där han stannade på finfina 92 i räddningsprocent sett över hela säsongen.

Han kommer ursprungligen från Kalmar, har gjort flera år i Oskarshamns juniororganisation, där han dessutom vaktat målet i allsvenskan vid ett tillfälle, och gjorde två år i Vimmerby HC innan flytten till Grästorp.

"Robin spelade säsongen 14/15 i Grästorps IK och växte där fram som en riktig matchvinnare. Som målvakt kan han närmast beskrivas som oerhört träningsvillig och atletisk med en härlig vinnarskalle", skriver SIK i ett pressmeddelande.

Han följer därmed i nye SIK-tränaren Anders Spaaks fotspår.