16 apr 2015 18:06

16 apr 2015 18:06

Dubbla medaljer för Torill

ULTRALÖPNING

Torill Fonn hade en lyckad helg när VM och EM i 24-timmarslöpning avgjordes i italienska Turin. Hon var med och satte nordiskt rekord och vann silver på VM och guld på EM.

Individuellt blev det en 20:e plats på VM då hon sprang 216 kilometer under dygnet. Tillsammans med Maria Jansson (VM-trea) och Annika Nilrud (EM-trea) sprang dem ihop 684,9 kilometer vilket alltså var nordiskt rekord och resulterade i fina medaljer i såväl EM som VM.

Det var Torills tionde mästerskap och just den här upplagan var den största någonsin med totalt 329 deltagare från över 40 nationer.

Individuellt blev det en 20:e plats på VM då hon sprang 216 kilometer under dygnet. Tillsammans med Maria Jansson (VM-trea) och Annika Nilrud (EM-trea) sprang dem ihop 684,9 kilometer vilket alltså var nordiskt rekord och resulterade i fina medaljer i såväl EM som VM.

Det var Torills tionde mästerskap och just den här upplagan var den största någonsin med totalt 329 deltagare från över 40 nationer.