16 apr 2015 06:00

16 apr 2015 06:00

Het serie i Skövdesexan

FOTBOLL: Division 6

I år är det två division 6-serier att hålla koll på med våra lokala lag. Precis som ifjol handlar det om division 6 Mariestad men i år även den nya sammansättning division 6 Skövde som innehåller många heta matcher mellan närliggande klubbar.

Division 6 Skövde är en ny spännande seriesammansättning med mängder med lokala lag som borgar för heta drabbningar. I serien återfinns tre Skövdelag: Våmbs IF, Lerdala IF och Igelstorps IK där vi kan se fram emot flera heta derbyn. Matcherna mot Varnhem och Borgunda blir också givna höjdpunkter.

Korsberga IF kvalspelade till division 5 förra året men det räckte inte till avancemang och laget gör en ny säsong i division 6. Där blir det bland annat matcher mot ett annat Hjolag, Norra Fågelås som var fyra ifjol.

Stenstorps IF spelade i femman förra året men sejouren där blev bara ettårig. Nu startar laget om i sexan och det återstår att se om de kan ta sig tillbaka?

Division 6 Mariestad

Förra året tog Värings GIF hem division 6 Mariestad före Björsäter – som hade en bra säsong förra året och fick kvalspela uppåt – men de ser sig inte som någon seriefavorit. I stället pekas lag som Fagersanna (trea i fjol och bara en poäng ifrån kvalplats), Gullspång och Hova ut som potentiella topplag att göra upp om seriesegern som innebär avancemang och andraplatsen som berättigar kvalspel till division 5.

Mölltorp-Brevik (fyra förra året), Hörnebo SK (tillhörde botten ifjol) och Tidans IF är tre andra lokala lag att hålla koll på. Notera också att Forsviks IF är tillbaka i seriesammanhang som en egen förening.

Division 6 Skövde. Premiäromgången: Fröjered/Håven–Borgunda IK, Norra Fågelås IF–Folkabo IK, Lerdala IF–Axvalls IF, Stenstorps IF–Våmbs IF, Igelstorps IK–Varnhems IF, Ekedalens SK–Korsberga IF.

Division 6 Mariestad. Premiäromgången: Tidans IF–Moholms SK, Hörnebo SK–Mölltorp-Breviks AIF, Gullspångs IF–Björsäters IF, Torsö BIF–IF Weimer Lyrestad, Tidavads IF–Fagersanna IF, Forsviks IF–Hova IF.

Division 6 Skövde är en ny spännande seriesammansättning med mängder med lokala lag som borgar för heta drabbningar. I serien återfinns tre Skövdelag: Våmbs IF, Lerdala IF och Igelstorps IK där vi kan se fram emot flera heta derbyn. Matcherna mot Varnhem och Borgunda blir också givna höjdpunkter.

Korsberga IF kvalspelade till division 5 förra året men det räckte inte till avancemang och laget gör en ny säsong i division 6. Där blir det bland annat matcher mot ett annat Hjolag, Norra Fågelås som var fyra ifjol.

Stenstorps IF spelade i femman förra året men sejouren där blev bara ettårig. Nu startar laget om i sexan och det återstår att se om de kan ta sig tillbaka?

Division 6 Mariestad

Förra året tog Värings GIF hem division 6 Mariestad före Björsäter – som hade en bra säsong förra året och fick kvalspela uppåt – men de ser sig inte som någon seriefavorit. I stället pekas lag som Fagersanna (trea i fjol och bara en poäng ifrån kvalplats), Gullspång och Hova ut som potentiella topplag att göra upp om seriesegern som innebär avancemang och andraplatsen som berättigar kvalspel till division 5.

Mölltorp-Brevik (fyra förra året), Hörnebo SK (tillhörde botten ifjol) och Tidans IF är tre andra lokala lag att hålla koll på. Notera också att Forsviks IF är tillbaka i seriesammanhang som en egen förening.

Division 6 Skövde. Premiäromgången: Fröjered/Håven–Borgunda IK, Norra Fågelås IF–Folkabo IK, Lerdala IF–Axvalls IF, Stenstorps IF–Våmbs IF, Igelstorps IK–Varnhems IF, Ekedalens SK–Korsberga IF.

Division 6 Mariestad. Premiäromgången: Tidans IF–Moholms SK, Hörnebo SK–Mölltorp-Breviks AIF, Gullspångs IF–Björsäters IF, Torsö BIF–IF Weimer Lyrestad, Tidavads IF–Fagersanna IF, Forsviks IF–Hova IF.