21 apr 2015 21:35

21 apr 2015 21:35

Hjo stod upp bra mot SAIK

FOTBOLL: DM på Guldkroksvallen

Skövde AIK är vidare i DM efter uddamålsseger mot IFK Hjo. Sargon Abraham blev matchvinnare för SAIK med matchens enda mål, inprickat i mitten av andra halvleken, på Guldkroksvallen

Det var division 5 mot division 2 på Guldkroksvallen på tisdagskvällen. IFK Hjo och Skövde AIK drabbade samman i sextondelsfinalen i DM och hemmalaget, med flera meriterade spelare i laget, stod upp bra mot SAIK.

Efter en mållös första halvlek som inte bjöd på särskilt många chanser kunde SAIK, där flera spelare som fått lite speltid i seriespelet fick chansen, ta ledningen efter 65 minuters spel. Sargon Abraham höll sig framme i straffområdet och bredsidade in ledningsmålet till gästerna.

– Vi gjorde ingen toppmatch. Det var en svårspelad plan och vi hade svårt att få fart på bollen. Samtidigt gjorde Hjo det svårt för oss och stängde ytorna bra. Vi skapade inte några riktigt heta målchanser i första halvlek. Vi ägde mycket boll men det gick för långsamt och vi krånglade till det för oss, säger tränaren Charbel Abraham och fortsätter:

– Vi saknade djupledsspel i första men fick till det bättre i andra och målet kommer till när vi kommer runt på den ena kanten och fyller på bra framåt. Vi skulle ha stängt matchen tidigare. Nu kom de onödigt närma på slutet. De hade några chanser men Mirza Kalijundzic agerade bra i målet.

I nästa DM-omgång som också är åttondelsfinal ställs Skövde AIK mot antingen IFK Falköping eller Götene IF som möts i nästa vecka.

Mål: Skövde AIK: Sargon Abraham.

Det var division 5 mot division 2 på Guldkroksvallen på tisdagskvällen. IFK Hjo och Skövde AIK drabbade samman i sextondelsfinalen i DM och hemmalaget, med flera meriterade spelare i laget, stod upp bra mot SAIK.

Efter en mållös första halvlek som inte bjöd på särskilt många chanser kunde SAIK, där flera spelare som fått lite speltid i seriespelet fick chansen, ta ledningen efter 65 minuters spel. Sargon Abraham höll sig framme i straffområdet och bredsidade in ledningsmålet till gästerna.

– Vi gjorde ingen toppmatch. Det var en svårspelad plan och vi hade svårt att få fart på bollen. Samtidigt gjorde Hjo det svårt för oss och stängde ytorna bra. Vi skapade inte några riktigt heta målchanser i första halvlek. Vi ägde mycket boll men det gick för långsamt och vi krånglade till det för oss, säger tränaren Charbel Abraham och fortsätter:

– Vi saknade djupledsspel i första men fick till det bättre i andra och målet kommer till när vi kommer runt på den ena kanten och fyller på bra framåt. Vi skulle ha stängt matchen tidigare. Nu kom de onödigt närma på slutet. De hade några chanser men Mirza Kalijundzic agerade bra i målet.

I nästa DM-omgång som också är åttondelsfinal ställs Skövde AIK mot antingen IFK Falköping eller Götene IF som möts i nästa vecka.

Mål: Skövde AIK: Sargon Abraham.