21 apr 2015 17:00

21 apr 2015 17:00

Skövdeframgångar i Sälen

ALPINT: Ski Funtastic med flera bra åkare avgjordes

SM-formen håller i sig för SK Vitesses Emil Johansson. I Ski Funtastic som avgjordes i Sälen i förra veckan svarade han för nya fina prestationer. Det blev en fjärde och en femte plats i storslalom samt en fjärde plats i slalom bakom Sverigeeliten.

Dessutom lyckades en annan Skövdeåkare, Ella Fredriksson, riktigt bra i juniorklassen D11–12 år i slalom där hon ledde efter första åket och sedan slutade på en stark tredje plats.

I förra veckan ägde Sälen Winter Games rum där dagens och morgondagens alpina stjärnor tävlade.

Tävlingarna arrangerades i Lindvallen, Sälen den 15–19 april och flera alpina åkare från Skövde deltog i Ski Funtastic för herrar, damer och olika juniorklasser. Några av Skövdeåkarna noterade fina framgångar.

Emil Johansson – från SK Vitesse och som firade stora triumfer på SM tidigare i vinter – fanns på plats och han slog till med en fjärde plats i slalom och en fjärde och femte plats i storslalom.

I slalomdisciplinen var han endast slagen av namn som Andre Myhrer, Axel Bäck och Mattias Hargin. Emil noterade totalttiden 1,32,88 och var 88 hundradelar bakom Myhrer i mål.

– Jag låg tvåa efter första åket men i det andra fick de andra till jättebra åk och tog sig förbi. Det var bara en tiondel upp till Hargin och det hade varit skönt att vara före honom och nå en pallplats men det är inget jag funderar så mycket på. Jag gjorde en bra prestation, säger Emil Johanson.

Skönt kvitto

I torgdagens storslalom var han fyra, totalt 82 hundradelar bakom Felix Monsén som tog hem segern. Dagen innan var han femma, också då i storslalom, 75 hundradelar bakom Östersunds Antohn Cassman som tog hem den tävlingen.

– Jag slog personbästa i båda storslalomtävlingar och det är ett bra kvitto som visar att jag lyckas bra även i storslalom. I torsdagens tävling körde jag upp mig från tolfte till fjärde plats och blev andre svensk i mål, säger Emil som var nöjd med dagarna.

– Det har varit väldigt lyckat för mig och det är snart landslagsuttagningar. Alla ledare har varit här och då känns det bra att kunna visa upp sig i så bra form.

Efter SM har Emil tävlat i andra FIS-tävlingar i Sundsvall och Boden där han har tagit två segrar. Nu återstår endast fyra tävlingar i Tärnaby innan säsongen är över.

Stark insats av Ella

I en av juniorklasserna, D11–12 år, med nästan 90 startande och i knivskarp konkurrens svarade SK Vitesses Ella Fredriksson för två mycket bra storslalomåk. Ella ledde efter det första åket men halkade sedan ner två platser efter det andra åket. Hon var endast slagen med sju hundradelar av segrande Lisa Rask från Sollentuna som var fem hundradelar före tvåan Ellie Nordberg. En stark insats av Ella att bli trea i detta sammanhang.

– Det är riktigt bra gjort. Det är väldigt många bra åkare som är med och att vara trea bland dom är en jättebra prestation, berömmer Emil Johansson.

I förra veckan ägde Sälen Winter Games rum där dagens och morgondagens alpina stjärnor tävlade.

Tävlingarna arrangerades i Lindvallen, Sälen den 15–19 april och flera alpina åkare från Skövde deltog i Ski Funtastic för herrar, damer och olika juniorklasser. Några av Skövdeåkarna noterade fina framgångar.

Emil Johansson – från SK Vitesse och som firade stora triumfer på SM tidigare i vinter – fanns på plats och han slog till med en fjärde plats i slalom och en fjärde och femte plats i storslalom.

I slalomdisciplinen var han endast slagen av namn som Andre Myhrer, Axel Bäck och Mattias Hargin. Emil noterade totalttiden 1,32,88 och var 88 hundradelar bakom Myhrer i mål.

– Jag låg tvåa efter första åket men i det andra fick de andra till jättebra åk och tog sig förbi. Det var bara en tiondel upp till Hargin och det hade varit skönt att vara före honom och nå en pallplats men det är inget jag funderar så mycket på. Jag gjorde en bra prestation, säger Emil Johanson.

Skönt kvitto

I torgdagens storslalom var han fyra, totalt 82 hundradelar bakom Felix Monsén som tog hem segern. Dagen innan var han femma, också då i storslalom, 75 hundradelar bakom Östersunds Antohn Cassman som tog hem den tävlingen.

– Jag slog personbästa i båda storslalomtävlingar och det är ett bra kvitto som visar att jag lyckas bra även i storslalom. I torsdagens tävling körde jag upp mig från tolfte till fjärde plats och blev andre svensk i mål, säger Emil som var nöjd med dagarna.

– Det har varit väldigt lyckat för mig och det är snart landslagsuttagningar. Alla ledare har varit här och då känns det bra att kunna visa upp sig i så bra form.

Efter SM har Emil tävlat i andra FIS-tävlingar i Sundsvall och Boden där han har tagit två segrar. Nu återstår endast fyra tävlingar i Tärnaby innan säsongen är över.

Stark insats av Ella

I en av juniorklasserna, D11–12 år, med nästan 90 startande och i knivskarp konkurrens svarade SK Vitesses Ella Fredriksson för två mycket bra storslalomåk. Ella ledde efter det första åket men halkade sedan ner två platser efter det andra åket. Hon var endast slagen med sju hundradelar av segrande Lisa Rask från Sollentuna som var fem hundradelar före tvåan Ellie Nordberg. En stark insats av Ella att bli trea i detta sammanhang.

– Det är riktigt bra gjort. Det är väldigt många bra åkare som är med och att vara trea bland dom är en jättebra prestation, berömmer Emil Johansson.