22 apr 2015 11:34

22 apr 2015 11:34

Klar för VM i Brasilien

MULTISPORT: Tog hem tuff tävling efter vass avslutning

John Karlsson från Hjo kan se fram mot VM i multisport.

Hans lag vann tävlingen Tierra Viva i Chile efter en stark avslutning och är därmed kvalificerat för mästerskapet i Brasilien.

John tävlar för Swedish Armed Forces Adventure Team (SAFAT) tillsammans med Malin Hjalmarsson, Johan Hasselmark samt Emil Dahlqvist och laget fick till en härlig fullträff i Tierra Viva som ingår i världsserien. Tävlingen sträcker sig över 700 kilometer på den sydamerikanska kontinenten och pågår i flera dygn.

Bra start

SAFAT fick en bra start och tog tidigt ledningen, men laget gjorde ett misstag som kostade dem tolv timmar och ledningen. De lyckades dock komma tillbaka. Laget återgick till sträckans utgångsläge för att fylla på med förnödenheter för att kunna fortsätta – cirka åtta timmar efter ledande lag.

– Vi visste att vi behövde satsa allt på ett kort för att återta ledningen. Vi gick så hårt vi kunde på den resterande delen av trekkingsträckan. I slutet av sträckan, vid växlingen mot den sista cyklingen in till mål kom överraskningen. Vi hade kört ikapp bra med tid och det ledande franska laget låg och sov, säger John Karlsson som är lagkapten.

Laget gick förbi det franska laget ut på den sista cykelsträckan. Väl upp i ledning höll laget den hela vägen in i mål och man lyckades med målsättningen som var att vinna tävlingen.

– Vi är otroligt nöjda med att lyckas vända tävlingen och återta initiativet för seger, skriver laget på sin Facebook-sida.

Tierra Viva var en kvaltävling till VM i Brasilien och SAFAT har nu säkrat en plats till mästerskapet.

John tävlar för Swedish Armed Forces Adventure Team (SAFAT) tillsammans med Malin Hjalmarsson, Johan Hasselmark samt Emil Dahlqvist och laget fick till en härlig fullträff i Tierra Viva som ingår i världsserien. Tävlingen sträcker sig över 700 kilometer på den sydamerikanska kontinenten och pågår i flera dygn.

Bra start

SAFAT fick en bra start och tog tidigt ledningen, men laget gjorde ett misstag som kostade dem tolv timmar och ledningen. De lyckades dock komma tillbaka. Laget återgick till sträckans utgångsläge för att fylla på med förnödenheter för att kunna fortsätta – cirka åtta timmar efter ledande lag.

– Vi visste att vi behövde satsa allt på ett kort för att återta ledningen. Vi gick så hårt vi kunde på den resterande delen av trekkingsträckan. I slutet av sträckan, vid växlingen mot den sista cyklingen in till mål kom överraskningen. Vi hade kört ikapp bra med tid och det ledande franska laget låg och sov, säger John Karlsson som är lagkapten.

Laget gick förbi det franska laget ut på den sista cykelsträckan. Väl upp i ledning höll laget den hela vägen in i mål och man lyckades med målsättningen som var att vinna tävlingen.

– Vi är otroligt nöjda med att lyckas vända tävlingen och återta initiativet för seger, skriver laget på sin Facebook-sida.

Tierra Viva var en kvaltävling till VM i Brasilien och SAFAT har nu säkrat en plats till mästerskapet.