23 apr 2015 14:50

23 apr 2015 14:53

Domare prioriteras till division 4 och 5

Det råder stor domarbrist inom Västergötlands Fotbollförbund. Det får konsekvenser på matcherna i seriespelet 2015.

Det största problemet inför seriestarten 2015 är att få assisterande domare att räcka till. Förbundet måste därför prioritera och se till att huvuddomare finns på matcherna.

”Distriktets domarkommitté har därför beslutat att assisterande domare ska prioriteras i division 4 och 5 herrar. Då det gäller division 2 damer och Utvecklingsserier Elit herrar tillsätts inga assisterande domare annat än i undantagsfall och i mån av tillgång”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

”Domarkommittén är medveten om att denna prioriteringsordning kan bli omdiskuterad men beslutet är fattat ur strikt domarutvecklingssynpunkt. Division 5 herrar är en betydande utmaning främst för domare på ”väg upp” och därför bör dessa få döma med assisterande domare i största möjliga utsträckning”, heter det vidare i pressmeddelandet.

Det största problemet inför seriestarten 2015 är att få assisterande domare att räcka till. Förbundet måste därför prioritera och se till att huvuddomare finns på matcherna.

”Distriktets domarkommitté har därför beslutat att assisterande domare ska prioriteras i division 4 och 5 herrar. Då det gäller division 2 damer och Utvecklingsserier Elit herrar tillsätts inga assisterande domare annat än i undantagsfall och i mån av tillgång”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

”Domarkommittén är medveten om att denna prioriteringsordning kan bli omdiskuterad men beslutet är fattat ur strikt domarutvecklingssynpunkt. Division 5 herrar är en betydande utmaning främst för domare på ”väg upp” och därför bör dessa få döma med assisterande domare i största möjliga utsträckning”, heter det vidare i pressmeddelandet.