23 apr 2015 16:00

23 apr 2015 16:21

Ymer förlorade mot Ferrer

TENNIS

Elias Ymer räckte inte till mot storstjärnan David Ferrer. Spanjoren och tillika världsåttan vann i två raka sett på gruset i Barcelona.
Men Ymer bjöd åtminstone på en stoppboll i värdsklass - se den längst ned i artikeln.

Elias Ymer var för första gången framme i tredje omgången i en ATP-turnering men där tog det som väntat stopp. Det var inget konstigt. För motståndet stod världsåttan David Ferrer och spanjoren vann i två raka set på gruset i Barcelona mot Ymer som är rankad 192:a i världen och bara hade vunnit två matcher på ATP-touren inför turneringen i Barcelona.

Efter den inledande segern mot Thiemo de Bakker och den överraskande triumfen mot Nick Kyrgios väntade en ännu tuffare uppgift för Elias Ymer, 19 år och från Skara, på torsdagseftermiddagen.

Men där räckte inte Elias Ymer till mot rutinerade Ferrer. Ymer bröt spanjorens serve en gång i första set, men det hjälpte inte när Ferrer bröt svenskens serve två gånger och vann setet med 6–3.

Sedan fick Ymer en smakstart på andra set. Han bröt Ferrers serve två gånger och gick fram till en 4–0-ledning. Då var också det roliga slut för Elias Ymer. Tredjeseedade David Ferrer vann sex raka game och tog sig därmed vidare till kvartsfinal med segersiffrorna 6–3, 6–4.

 

Elias Ymer var för första gången framme i tredje omgången i en ATP-turnering men där tog det som väntat stopp. Det var inget konstigt. För motståndet stod världsåttan David Ferrer och spanjoren vann i två raka set på gruset i Barcelona mot Ymer som är rankad 192:a i världen och bara hade vunnit två matcher på ATP-touren inför turneringen i Barcelona.

Efter den inledande segern mot Thiemo de Bakker och den överraskande triumfen mot Nick Kyrgios väntade en ännu tuffare uppgift för Elias Ymer, 19 år och från Skara, på torsdagseftermiddagen.

Men där räckte inte Elias Ymer till mot rutinerade Ferrer. Ymer bröt spanjorens serve en gång i första set, men det hjälpte inte när Ferrer bröt svenskens serve två gånger och vann setet med 6–3.

Sedan fick Ymer en smakstart på andra set. Han bröt Ferrers serve två gånger och gick fram till en 4–0-ledning. Då var också det roliga slut för Elias Ymer. Tredjeseedade David Ferrer vann sex raka game och tog sig därmed vidare till kvartsfinal med segersiffrorna 6–3, 6–4.