24 apr 2015 17:52

24 apr 2015 18:21

Hellner i föryngrad landslagsgrupp

LÄNGDSKIDOR

Svenska Skidförbundet har tagit ut längdlandslagets träningsgrupper inför den kommande säsongen och Marcus Hellner är inte helt oväntat ett av namnen i herrarnas A-grupp som består av tio damer och åtta herrar.

Landslaget genomgår ett stort generationsskifte på herrsidan när namn som Johan Olsson och Lars Nelson slutar och Daniel Richardsson väljer att satsa på långlopp.

– Det kommer att kärvas ett hårt arbete och en offensiv inställning från alla håll av herrarna för att vi ska behålla positionen som ett av världens bästa herrlag. Men jag känner att vi har ett positivt gäng men många spännande talanger på gång både i A-laget och i Utvecklingslaget. Det gäller inte minst bland damerna där återväxten är mycket god, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Längdlandslagets första läger sker på Fuerteventura 11-19 maj.

 

 

 

Landslaget genomgår ett stort generationsskifte på herrsidan när namn som Johan Olsson och Lars Nelson slutar och Daniel Richardsson väljer att satsa på långlopp.

– Det kommer att kärvas ett hårt arbete och en offensiv inställning från alla håll av herrarna för att vi ska behålla positionen som ett av världens bästa herrlag. Men jag känner att vi har ett positivt gäng men många spännande talanger på gång både i A-laget och i Utvecklingslaget. Det gäller inte minst bland damerna där återväxten är mycket god, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Längdlandslagets första läger sker på Fuerteventura 11-19 maj.