26 apr 2015 18:30

26 apr 2015 21:54

Foto: Roland Svensson

Maja Eriksson ordnade Skövde HF:s superskräll

HANDBOLL: IK Sävehofs segersvit är bruten – förlorade i den första SM-semifinalen

Med 20 sekunder kvar att spela av den första SM-semifinalen mot IK Sävehof gjorde Maja Eriksson 26–25. Kort senare dansade spelarna i Skövde HF av enorm glädje efter att ha brutit en svårslagen barriär i svensk handboll. Sävehofs magiska segertrend på 95 raka segrar mot svenskt motstånd är nu ett minne blott.
– Det här var helt underbart. Vilken fantastisk match, jublar matchhjälten Maja Eriksson efter megaskrällen i semifinalrysaren.

Det fanns gott om matchvinnare i Skövde HF efter superskrällen i Arena Skövde på söndagseftermiddagen.

26–25 blev de sensationella segersiffrorna i den första semifinalmatchen mellan Skövde HF och IK Sävehof. Därmed raderade SHF ut Partilletjejernas magiska segertrend på 95 raka vinster mot svenskt motstånd och det var samtidigt lagets första förlust på över tre år.

– Som vi har väntat på det här. Det var riktigt kul, säger Skövde HF:s niometersspelare Maja Eriksson som fick ikläda sig rollen som stor matchvinnare i hemmalaget.

Skövde HF tog timeout med 34 sekunder kvar. Sedan bollade hemmalaget runt innan domarna lyfte ena handen för passivitetsvarning. Då klev Maja Eriksson fram och stänkte dit 26–25 inför 924 personer i arenan som då kokade.

– Jag kände inget speciellt när jag gick upp och skulle skjuta. Man tänker inte så mycket i det läget utan man går bara upp och att se att den går in var fantastiskt skönt, fortsätter Eriksson.

Det var extra skönt för 24-åringen som hade ett stolpskott vid ställningen 23–23 några minuter tidigare.

– Det var riktigt härligt att få sätta dit bollen. Det kändes som en liten revansch för mig, säger Eriksson.

Sedan försvarade Skövde HF sig framgångsrikt på slutet. Sävehof kom aldrig till något sista läge och hemmaspelarna kunde jubla stort och bjuda på segerdans. Glädjen visste inga gränser.

– Det är hur kul som helst att vi lyckas vinna den här matchen men nu gäller det att vi laddar om inför en ny match på tisdag. Nu har vi satt ordentlig press på Sävehof men vi måste fokusera framåt. Vi har bara vunnit en match och vi behöver vinna minst två till.

Men under söndagen kunde Skövde HF dock passa på att njuta över den här makalösa segern.

Skövde HF inledde strålande men låg ändå under med 11–15 i paus. I andra halvlek jagade hemmalaget och fick kontakt. När gästerna gjorde 25–23 såg det dock mörkt ut men SHF var bäst när det gällde som mest och matchen skulle avgöras på slutet.

– Vi fortsatte bara med vårt spel och vi trodde på oss själva. Det gick vägen till slut. Alla i laget presterar och bidrar på sitt sätt, säger Eriksson innan hon vände tillbaka in till omklädningsrummet för att fira med de andra Skövdetjejerna.

Det fanns gott om matchvinnare i Skövde HF efter superskrällen i Arena Skövde på söndagseftermiddagen.

26–25 blev de sensationella segersiffrorna i den första semifinalmatchen mellan Skövde HF och IK Sävehof. Därmed raderade SHF ut Partilletjejernas magiska segertrend på 95 raka vinster mot svenskt motstånd och det var samtidigt lagets första förlust på över tre år.

– Som vi har väntat på det här. Det var riktigt kul, säger Skövde HF:s niometersspelare Maja Eriksson som fick ikläda sig rollen som stor matchvinnare i hemmalaget.

Skövde HF tog timeout med 34 sekunder kvar. Sedan bollade hemmalaget runt innan domarna lyfte ena handen för passivitetsvarning. Då klev Maja Eriksson fram och stänkte dit 26–25 inför 924 personer i arenan som då kokade.

– Jag kände inget speciellt när jag gick upp och skulle skjuta. Man tänker inte så mycket i det läget utan man går bara upp och att se att den går in var fantastiskt skönt, fortsätter Eriksson.

Det var extra skönt för 24-åringen som hade ett stolpskott vid ställningen 23–23 några minuter tidigare.

– Det var riktigt härligt att få sätta dit bollen. Det kändes som en liten revansch för mig, säger Eriksson.

Sedan försvarade Skövde HF sig framgångsrikt på slutet. Sävehof kom aldrig till något sista läge och hemmaspelarna kunde jubla stort och bjuda på segerdans. Glädjen visste inga gränser.

– Det är hur kul som helst att vi lyckas vinna den här matchen men nu gäller det att vi laddar om inför en ny match på tisdag. Nu har vi satt ordentlig press på Sävehof men vi måste fokusera framåt. Vi har bara vunnit en match och vi behöver vinna minst två till.

Men under söndagen kunde Skövde HF dock passa på att njuta över den här makalösa segern.

Skövde HF inledde strålande men låg ändå under med 11–15 i paus. I andra halvlek jagade hemmalaget och fick kontakt. När gästerna gjorde 25–23 såg det dock mörkt ut men SHF var bäst när det gällde som mest och matchen skulle avgöras på slutet.

– Vi fortsatte bara med vårt spel och vi trodde på oss själva. Det gick vägen till slut. Alla i laget presterar och bidrar på sitt sätt, säger Eriksson innan hon vände tillbaka in till omklädningsrummet för att fira med de andra Skövdetjejerna.