29 apr 2015 21:51

29 apr 2015 21:52

Ulvåker tappade ledning på stopptid

FOTBOLL: Division 4 norra

Ulvåker tog säsongens första poäng borta mot Åsarp/Trädet, men det kunde lika gärna ha varit tre pinnar.

– De kvitterade på straff i 92:a minuten. Det var lite surt, säger Ulvåkers tränare Magnus Henriksson.

Efter förluster mot Falköpings FK och IFK Mariestad kunde Ulvåker spräcka poängnollan i den tredje omgången. Att få oavgjort borta mot topptippade Åsarp/Trädet var starkt, men den sena kvitteringen grumlade förstås glädjen över en poäng. Ulvåker hade segern inom räckhåll.

– Om någon hade sagt innan matchen att vi skulle få en poäng mot Åsarp/Trädet så hade jag varit nöjd, men som det blev är jag ändå lite missnöjd, fortsätter Henriksson.

Något skönspel blev det aldrig tal om på Vallensås. Underlaget var inte det bästa och Ulvåkers spelmässiga insats var svårbedömd.

– Vi gjorde en bra kampmatch för det var ingen fotboll som kunde bedrivas på det underlaget. Det var riktigt hoppigt och det var nog inget lag som hade fyra passningar i rad under kontroll. Det var bara att sätta upp bollen och hoppas att man kunde göra något med den, menar Henriksson.

Ulvåker tog ledningen i den första halvleken genom Markus Hjort och det var ställningen i paus. Sedan ökade Ulvåker till 2–0 i den andra halvleken när Tim Pajunen spelade in till Niklas Krantz som hittade nätet. Åsarp/Trädet replikerade dock omgående och efter det jagade Åsarp/Trädet för en kvittering.

– De tryckte på, men vi hade hyfsad koll. Det var lite fasta situationer som blev farliga.

Hemmalaget fick dock en straff på stopptid och den förvaltades till 2–2.

Målen, Ulvåker: Markus Hjort, Niklas Krantz.

Efter förluster mot Falköpings FK och IFK Mariestad kunde Ulvåker spräcka poängnollan i den tredje omgången. Att få oavgjort borta mot topptippade Åsarp/Trädet var starkt, men den sena kvitteringen grumlade förstås glädjen över en poäng. Ulvåker hade segern inom räckhåll.

– Om någon hade sagt innan matchen att vi skulle få en poäng mot Åsarp/Trädet så hade jag varit nöjd, men som det blev är jag ändå lite missnöjd, fortsätter Henriksson.

Något skönspel blev det aldrig tal om på Vallensås. Underlaget var inte det bästa och Ulvåkers spelmässiga insats var svårbedömd.

– Vi gjorde en bra kampmatch för det var ingen fotboll som kunde bedrivas på det underlaget. Det var riktigt hoppigt och det var nog inget lag som hade fyra passningar i rad under kontroll. Det var bara att sätta upp bollen och hoppas att man kunde göra något med den, menar Henriksson.

Ulvåker tog ledningen i den första halvleken genom Markus Hjort och det var ställningen i paus. Sedan ökade Ulvåker till 2–0 i den andra halvleken när Tim Pajunen spelade in till Niklas Krantz som hittade nätet. Åsarp/Trädet replikerade dock omgående och efter det jagade Åsarp/Trädet för en kvittering.

– De tryckte på, men vi hade hyfsad koll. Det var lite fasta situationer som blev farliga.

Hemmalaget fick dock en straff på stopptid och den förvaltades till 2–2.

Målen, Ulvåker: Markus Hjort, Niklas Krantz.