06 maj 2015 10:46

06 maj 2015 10:46

Ny mittsexa till Skövde HF

Sofia Berndtsson från Önnered har skrivit på för två år

Skövde HF har gjort klart med sitt första nyförvärv till nästa säsong.
Det handlar om mittsexan Sofia Berndtsson, 27 år, ifrån Önnereds HK som är klar för två år.
Hon ersätter därmed Caroline Friberg som lämnar för spel i Höörs HK H65 efter den här säsongen.

Mittsexan Caroline Friberg meddelade tidigare i våras att hon lämnar för spel med Höörs HK H65 nästa säsong.

Nu har Skövde HF hittat hennes ersättare i form av Sofia Berndtsson, 27 år, ifrån Önnereds HK.

– Vi hade en lucka att fylla efter Caroline Friberg och behövde en ny mittsexa. Det känns bra att ha gjort klart med Sofia för de kommande två åren. Hon är duktig både framåt och bakåt och har ett bra målsinne. Hon kommer att bli en jätteviktig kugge i nästa års lag, säger Skövde HF:s elitansvarige Thomas Hellberg.

Berndtsson gjorde totalt 81 mål i elitserietian Önnereds HK den här säsongen och var med det näst bästa målgörare i Göteborgslaget bakom Caroline Levander.

SHF har haft koll på mittsexan – som har KvIK Sport i Göteborg som moderklubb – under en tid.

– Vi har pratat en del till och från under en tid. Hon hade olika alternativ men vi är väldigt glada att hon valde att spela med oss. Att få utvecklas vidare under tränarduon Magnus Frisk och Harri Viinmäki var en starkt bidragande orsak till hennes klubbval, fortsätter Thomas Hellberg.

Han säger att arbetet inför nästa säsong är i full fart. En handfull spelare sitter på utgående kontrakt men klubben för samtal om kontraktsförlängningar med dessa.

Med Berndtssons påskrift har nu SHF två mittsexor till nästa säsong. Det blir nästan två nyförvärv eftersom Malin Hanold – som gjorde succéartad comeback i slutspelet – är tillbaka igen fullt ut till nästa säsong efter barnafödande.

– Det ser bra ut i truppen och vi för även samtal med några spelare utifrån. Vi tror att vi kommer att få ihop en bra trupp. Att vi har lyckats så bra i slutspelet och tagit oss så här långt gör också att spelare för upp ögonen för oss ännu mer, säger Hellberg.

Skövde HF slog ut Lugi HF med 3–2 i kvartsfinalserien. Sedan chockade Skövdetjejerna hela handbolls-Sverige genom att besegra suveräna och dittills omöjliga Sävehof två gånger i rad i semifinalserien. Partilletjejerna vann det tredje mötet men Skövde HF har chansen att bli klart för final på söndag då de kan avgöra på hemmaplan.

Mittsexan Caroline Friberg meddelade tidigare i våras att hon lämnar för spel med Höörs HK H65 nästa säsong.

Nu har Skövde HF hittat hennes ersättare i form av Sofia Berndtsson, 27 år, ifrån Önnereds HK.

– Vi hade en lucka att fylla efter Caroline Friberg och behövde en ny mittsexa. Det känns bra att ha gjort klart med Sofia för de kommande två åren. Hon är duktig både framåt och bakåt och har ett bra målsinne. Hon kommer att bli en jätteviktig kugge i nästa års lag, säger Skövde HF:s elitansvarige Thomas Hellberg.

Berndtsson gjorde totalt 81 mål i elitserietian Önnereds HK den här säsongen och var med det näst bästa målgörare i Göteborgslaget bakom Caroline Levander.

SHF har haft koll på mittsexan – som har KvIK Sport i Göteborg som moderklubb – under en tid.

– Vi har pratat en del till och från under en tid. Hon hade olika alternativ men vi är väldigt glada att hon valde att spela med oss. Att få utvecklas vidare under tränarduon Magnus Frisk och Harri Viinmäki var en starkt bidragande orsak till hennes klubbval, fortsätter Thomas Hellberg.

Han säger att arbetet inför nästa säsong är i full fart. En handfull spelare sitter på utgående kontrakt men klubben för samtal om kontraktsförlängningar med dessa.

Med Berndtssons påskrift har nu SHF två mittsexor till nästa säsong. Det blir nästan två nyförvärv eftersom Malin Hanold – som gjorde succéartad comeback i slutspelet – är tillbaka igen fullt ut till nästa säsong efter barnafödande.

– Det ser bra ut i truppen och vi för även samtal med några spelare utifrån. Vi tror att vi kommer att få ihop en bra trupp. Att vi har lyckats så bra i slutspelet och tagit oss så här långt gör också att spelare för upp ögonen för oss ännu mer, säger Hellberg.

Skövde HF slog ut Lugi HF med 3–2 i kvartsfinalserien. Sedan chockade Skövdetjejerna hela handbolls-Sverige genom att besegra suveräna och dittills omöjliga Sävehof två gånger i rad i semifinalserien. Partilletjejerna vann det tredje mötet men Skövde HF har chansen att bli klart för final på söndag då de kan avgöra på hemmaplan.