06 maj 2015 11:45

06 maj 2015 11:47

Tidigare SHF-spelare var inte spelklar

HANDBOLL

HANDBOLL. Den tidigare Skövde HF-spelaren Linda Cadario kvalspelade till division 1 med Gustavsbergs IF i vår. De lyckades kvalificera sig dit efter att ha slagit ut Enköpings HF i en matchserie.

Men nu står det klart att det inte blir så. Linda Cadario var inte korrekt registrerad för klubben och därmed inte spelklar för Gustavsberg och då tilldöms i stället Enköping segern med 2–0 i matcher (10–0 och 10–0).

Därmed spelar istället Enköping i ettan nästa säsong och Gustavsberg i division 2.

– Det är den informationen vi fått från förbundet som givit Enköpings HF seger med 2–0 i matcher. Det som kan hända nu är att GIF kan lämna in en protest men det här fallet är solklart och jag tror inte att detta kommer att hända. Om de lämnar in en protest så är jag med 99,9 procents säkerhet att det inte kommer ändra något, säger Enköpingstränaren Ken Hornö till lokalsport.nu.

HANDBOLL. Den tidigare Skövde HF-spelaren Linda Cadario kvalspelade till division 1 med Gustavsbergs IF i vår. De lyckades kvalificera sig dit efter att ha slagit ut Enköpings HF i en matchserie.

Men nu står det klart att det inte blir så. Linda Cadario var inte korrekt registrerad för klubben och därmed inte spelklar för Gustavsberg och då tilldöms i stället Enköping segern med 2–0 i matcher (10–0 och 10–0).

Därmed spelar istället Enköping i ettan nästa säsong och Gustavsberg i division 2.

– Det är den informationen vi fått från förbundet som givit Enköpings HF seger med 2–0 i matcher. Det som kan hända nu är att GIF kan lämna in en protest men det här fallet är solklart och jag tror inte att detta kommer att hända. Om de lämnar in en protest så är jag med 99,9 procents säkerhet att det inte kommer ändra något, säger Enköpingstränaren Ken Hornö till lokalsport.nu.