07 maj 2015 17:28

07 maj 2015 17:28

Dags för elfte upplagan av Billingeracet på lördag

CYKEL

På lördag avgörs ännu en upplaga av Skövde CK:s cykeltävling Billingeracet.

Arrangören kan glädja sig åt ett stort intresse på förhand och vill det sig kan över 1 000 cyklister komma till start.

Det är upplagt för stor cykelfest i Skövde med omnejd på lördag när Skövde CK arrangerar Billingeracet. Det är elfte gången som det långa Billingeracet över knappa 80 kilometer körs. Det finns både tävlings- och motionsklasser. På ungdomssidan är det sedan allt ifrån en kilometer för nybörjarna till 38 kilometer för ungdomarna, 15–16 år för killar och tjejer. Deltagarintresset är stort för tävlingen som lockade omkring 970 cyklister förra året.

– Vi hade omkring 820 föranmälda åkare till loppet och det är omkring 100 fler än vid motsvarande tidpunkt förra året. Vill det sig och vi har lite tur kan vi kanske knäcka den magiska 1000-gränsen, säger tävlingsledaren Jörgen Bergström i Skövde CK.

– Allt är ytterst beroende av vädret men det ser bra ut och banorna ska inte ha tagit stryk av regnet tidigare i veckan, fortsätter han.

Det är start vid arenan som tidigare men det här året är målgången förlagd till bandyplanen på berget.

Fjolårsvinnaren på herrsidan Calle Friberg kommer inte till start och det är också osäkert om damvinnaren från förra året Sandra Salinger kan medverka.

Det är upplagt för stor cykelfest i Skövde med omnejd på lördag när Skövde CK arrangerar Billingeracet. Det är elfte gången som det långa Billingeracet över knappa 80 kilometer körs. Det finns både tävlings- och motionsklasser. På ungdomssidan är det sedan allt ifrån en kilometer för nybörjarna till 38 kilometer för ungdomarna, 15–16 år för killar och tjejer. Deltagarintresset är stort för tävlingen som lockade omkring 970 cyklister förra året.

– Vi hade omkring 820 föranmälda åkare till loppet och det är omkring 100 fler än vid motsvarande tidpunkt förra året. Vill det sig och vi har lite tur kan vi kanske knäcka den magiska 1000-gränsen, säger tävlingsledaren Jörgen Bergström i Skövde CK.

– Allt är ytterst beroende av vädret men det ser bra ut och banorna ska inte ha tagit stryk av regnet tidigare i veckan, fortsätter han.

Det är start vid arenan som tidigare men det här året är målgången förlagd till bandyplanen på berget.

Fjolårsvinnaren på herrsidan Calle Friberg kommer inte till start och det är också osäkert om damvinnaren från förra året Sandra Salinger kan medverka.