07 maj 2015 18:01

07 maj 2015 18:01

Hagström med i världslag

ORIENTERING

I helgen avgörs årets Tiomila i skogarna norr om Arlanda. Nytt för i år är ett extra dragplåster i form av ett världslag på damsidan.

Där Sara Hagström, Falköpings AIK OK, är en av de tio orienterarna.

Hagström springer den sjätte sträckan och är med i samma lag som bland andra schweiziska världsstjärnan Simone Niggli, danska jättelöftet Ida Bobach och Tove Alexandersson som vann världscupen förra året.

Först ska de tio stjärnorna springa damstafetten med respektive lag innan de ställer upp tillsammans i Tiomila under namnet Nightfoxes International.

En nyhet som har ökat intresset.

– Visst förstod vi att det skulle bli viss uppmärksamhet kring laget, men inte att det skulle få ett sådant här genomslag. Det är otroligt mycket spekuleringar och funderingar, men det är bara kul, säger lagledaren Mattias ”Vagnis” Karlsson i ett pressmeddelande.

I helgen avgörs årets Tiomila i skogarna norr om Arlanda. Nytt för i år är ett extra dragplåster i form av ett världslag på damsidan.

Där Sara Hagström, Falköpings AIK OK, är en av de tio orienterarna.

Hagström springer den sjätte sträckan och är med i samma lag som bland andra schweiziska världsstjärnan Simone Niggli, danska jättelöftet Ida Bobach och Tove Alexandersson som vann världscupen förra året.

Först ska de tio stjärnorna springa damstafetten med respektive lag innan de ställer upp tillsammans i Tiomila under namnet Nightfoxes International.

En nyhet som har ökat intresset.

– Visst förstod vi att det skulle bli viss uppmärksamhet kring laget, men inte att det skulle få ett sådant här genomslag. Det är otroligt mycket spekuleringar och funderingar, men det är bara kul, säger lagledaren Mattias ”Vagnis” Karlsson i ett pressmeddelande.