10 maj 2015 17:57

10 maj 2015 19:48

Hansen bröt i finalledning

RALLYCROSS

Kevin Hansen, Götene, var nära att bärga en hemmaseger i Supercar lites-premiären på Skövde flygplats.

De planerna grusades av den uppkörda banan.

Hansen körde sönder ena bakhjulet och tvingades bryta finalen i klar ledning redan på andra varvet.

Då blev det istället Simon Olofsson, SMK Eda, som tog hem segern före Tobias Brink, KAK, och Sandra Hultgren, Eda och syster till Simon.

I värstingklassen Supercar blev det ett rafflande finalåk där Kevin Eriksson, Olsbergs MSE, klöv mållinjen först efter att teamkollegan och regerande mästaren Sebastian Eriksson kört bort sig och blev trea. Däremellan klämde Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, sig emellan och blev tvåa. Här åkte Eric Färén, Götene MK och tävlandes för Hansen Talent Development, in som fyra.

Och i klassen Supernationell klass 2 blev det Mattias Ohlsson, Bollnäs MK, som vann efter ett spännande finalrace där Michael Olander, MK Team Westom, utmanade hårt om segern trots att han tjuvstartade och därmed tvingades in på alternativspåret två gånger. Per Engstrand, Ljusdals MS, blev trea.

Hansen körde sönder ena bakhjulet och tvingades bryta finalen i klar ledning redan på andra varvet.

Då blev det istället Simon Olofsson, SMK Eda, som tog hem segern före Tobias Brink, KAK, och Sandra Hultgren, Eda och syster till Simon.

I värstingklassen Supercar blev det ett rafflande finalåk där Kevin Eriksson, Olsbergs MSE, klöv mållinjen först efter att teamkollegan och regerande mästaren Sebastian Eriksson kört bort sig och blev trea. Däremellan klämde Lukas Walfridson, Helmia Motorsport, sig emellan och blev tvåa. Här åkte Eric Färén, Götene MK och tävlandes för Hansen Talent Development, in som fyra.

Och i klassen Supernationell klass 2 blev det Mattias Ohlsson, Bollnäs MK, som vann efter ett spännande finalrace där Michael Olander, MK Team Westom, utmanade hårt om segern trots att han tjuvstartade och därmed tvingades in på alternativspåret två gånger. Per Engstrand, Ljusdals MS, blev trea.