10 maj 2015 14:15

10 maj 2015 14:35

Montreal reducerade i kvartsfinalserien

Anton Strålmans Tampa Bay kunde ha säkrat en semifinalplats natten till söndagen. Men Montreal ville annat och vann med 2–1. Därmed blir det en sjätte kvartsfinalmatch mellan lagen natten till onsdag i Tampa.

En seger borta mot Montreal hade tagit Tampa Bay till semifinal i Stanley Cup-slutspelet. Men laget från Tampa, Florida föll för andra matchen i följd, och dess ledning med 3–0 i matcher har nu krympt till 3–2.

– Nu känns det som att det är vi som har momentum. Jag skulle tippa att det börjar känna sig lite oroliga när vi kommer på det här sättet, säger Montreals svenske forward Jacob de la Rose till Aftonbladet.

Hans lagkamrat Devante Smith-Pelly inledde målskyttet i mitten av första perioden, och matchen förblev sedan mållös fram till mitten av slutperioden. Då spelade Anton Strålman fram Steven Stamkos, som kvitterade för Tampa Bay.

Men med lite drygt fyra minuter kvar satte hemmalagets Pierre-Alexandre Parenteau segermålet, 2–1.

Därmed håller Montreal liv i kvartsfinalserien i åtminstone en match till.

Lagen möts igen natten till onsdag i Tampa.

En seger borta mot Montreal hade tagit Tampa Bay till semifinal i Stanley Cup-slutspelet. Men laget från Tampa, Florida föll för andra matchen i följd, och dess ledning med 3–0 i matcher har nu krympt till 3–2.

– Nu känns det som att det är vi som har momentum. Jag skulle tippa att det börjar känna sig lite oroliga när vi kommer på det här sättet, säger Montreals svenske forward Jacob de la Rose till Aftonbladet.

Hans lagkamrat Devante Smith-Pelly inledde målskyttet i mitten av första perioden, och matchen förblev sedan mållös fram till mitten av slutperioden. Då spelade Anton Strålman fram Steven Stamkos, som kvitterade för Tampa Bay.

Men med lite drygt fyra minuter kvar satte hemmalagets Pierre-Alexandre Parenteau segermålet, 2–1.

Därmed håller Montreal liv i kvartsfinalserien i åtminstone en match till.

Lagen möts igen natten till onsdag i Tampa.