10 maj 2015 19:26

10 maj 2015 22:11

Sävehof tvingade fram ny match

HANDBOLL: IK Sävehof kvitterade i semifinalserien mot Skövde HF

Skövde HF:s momentum i semifinalserien mot IK Sävehof är borta. Efter 24–32 i Arena Skövde utjämnade Partilletjejerna och nu blir det en femte och direkt avgörande match mellan de båda lagen på onsdag.

– Det är synd att vi inte kan ta en sådan här match, säger Malin Larsson efter den klara förlusten inför rekordpublik i arenan.

Det var festligt, folkligt och nästintill fullsatt – men fasansfullt för Skövdespelarna. Skövde HF föll i den fjärde SM-semifinalen mot IK Sävehof inför 2 400 personer vilket är nytt publikrekord för damhandboll i Arena Skövde.

– Det var flera år sedan det var så här sist med den här härliga stämningen. Det är jättekul såklart men det är synd att vi inte kan ta en sådan här match, säger Malin Larsson efter 24–32-förlusten i arenan.

Det tidigare publikrekordet daterades till den 3 maj 2010 när 2 348 personer såg Skövde HF besegra Eslöv i den femte avgörande semifinalen och tog sig till final.

Att Skövde HF ska ta sig till en ny SM-final det här året är det absolut inget som talar för efter en ny klar förlust mot IK Sävehof. Skövdetjejerna kunde ha avgjort men nu har i stället Partilletjejerna vänt 0–2-underläget och kan avgöra i den femte och avgörande semifinalen som spelas på onsdag i Partillebohallen.

– Vi har allt att vinna, det har vi haft hela tiden, konstaterar Malin Larsson.

Visst, är det så. Att Skövde HF har lyckats vinna två matcher mot dittills omöjliga Sävehof är en superskräll men att Skövdetjejerna hade lyckats med den bedriften kan man inte tro efter de senaste två matcherna.

Två klara segrar

Sävehof vann det tredje mötet med 34–19 (18–8) och söndagens fjärde match med 32–24 (16–8).

– De här två första halvlekarna som vi har haft nu i de senaste två matcherna, det får fasen inte hända igen, fastslår Larsson.

Matchutvecklingen har varit kusligt lik i de båda matcherna och känslan var att historien upprepade sig på söndagen.

– Vår första halvlek är inte bra någon gång. 16 insläppta mål och förra gången 18 insläppta mål, det är för mycket i en halvlek. Det är en semifinal och det säger ju sig självt, säger Larsson som var målbäst i Skövde HF med tio fullträffar.

– Det var lite likt den förra matchen men vi visar ändå bättring i den här matchen men det kommer tyvärr för sent. Det är en lång serie och det gäller att visa karaktär och komma in i matchen så att vi får en känsla i spelet som man kan ta med sig till nästa match. Det tycker jag att vi gör den här gången när vi i alla fall kommer tillbaka lite i matchen.

Det framstod dock som en klen tröst på söndagseftermiddagen.

Det var festligt, folkligt och nästintill fullsatt – men fasansfullt för Skövdespelarna. Skövde HF föll i den fjärde SM-semifinalen mot IK Sävehof inför 2 400 personer vilket är nytt publikrekord för damhandboll i Arena Skövde.

– Det var flera år sedan det var så här sist med den här härliga stämningen. Det är jättekul såklart men det är synd att vi inte kan ta en sådan här match, säger Malin Larsson efter 24–32-förlusten i arenan.

Det tidigare publikrekordet daterades till den 3 maj 2010 när 2 348 personer såg Skövde HF besegra Eslöv i den femte avgörande semifinalen och tog sig till final.

Att Skövde HF ska ta sig till en ny SM-final det här året är det absolut inget som talar för efter en ny klar förlust mot IK Sävehof. Skövdetjejerna kunde ha avgjort men nu har i stället Partilletjejerna vänt 0–2-underläget och kan avgöra i den femte och avgörande semifinalen som spelas på onsdag i Partillebohallen.

– Vi har allt att vinna, det har vi haft hela tiden, konstaterar Malin Larsson.

Visst, är det så. Att Skövde HF har lyckats vinna två matcher mot dittills omöjliga Sävehof är en superskräll men att Skövdetjejerna hade lyckats med den bedriften kan man inte tro efter de senaste två matcherna.

Två klara segrar

Sävehof vann det tredje mötet med 34–19 (18–8) och söndagens fjärde match med 32–24 (16–8).

– De här två första halvlekarna som vi har haft nu i de senaste två matcherna, det får fasen inte hända igen, fastslår Larsson.

Matchutvecklingen har varit kusligt lik i de båda matcherna och känslan var att historien upprepade sig på söndagen.

– Vår första halvlek är inte bra någon gång. 16 insläppta mål och förra gången 18 insläppta mål, det är för mycket i en halvlek. Det är en semifinal och det säger ju sig självt, säger Larsson som var målbäst i Skövde HF med tio fullträffar.

– Det var lite likt den förra matchen men vi visar ändå bättring i den här matchen men det kommer tyvärr för sent. Det är en lång serie och det gäller att visa karaktär och komma in i matchen så att vi får en känsla i spelet som man kan ta med sig till nästa match. Det tycker jag att vi gör den här gången när vi i alla fall kommer tillbaka lite i matchen.

Det framstod dock som en klen tröst på söndagseftermiddagen.