11 maj 2015 15:19

11 maj 2015 21:35

IFK Skövde vann ödesmatchen

IFK Skövde spelar i elitserien även nästa säsong. Blåvitt vann ödesmatchen mot HK Aranäs med 26-20 (15-12) inför 1667 personer i Arena Skövde.

Eftersom Önnered samtidigt besegrade Västerås visade IFK att man stod pall nerverna och redde ut den utsatta situationen i kvalserien där allt skulle avgöras i sista matchen. IFK ryckte tidigt till n¨gra bollars ledning inför storpubliken i Arena Skövde, men gästerna fick kontakt i mitten av den första halvleken.

Bättre spel i slutet av första halvleken och framförallt i andra, då målvakten Robert Lechte klev fram med viktiga räddningar, avgjorde till slut även om hemmalaget totalt sett brände alldeles för mycket framåt.  Läs mer uppdateringar och kommentarer från spelare och ledare på sla.se och i papperstidningen.

Här nedan kan du följa rapporteringen från matchen:

 

 

Eftersom Önnered samtidigt besegrade Västerås visade IFK att man stod pall nerverna och redde ut den utsatta situationen i kvalserien där allt skulle avgöras i sista matchen. IFK ryckte tidigt till n¨gra bollars ledning inför storpubliken i Arena Skövde, men gästerna fick kontakt i mitten av den första halvleken.

Bättre spel i slutet av första halvleken och framförallt i andra, då målvakten Robert Lechte klev fram med viktiga räddningar, avgjorde till slut även om hemmalaget totalt sett brände alldeles för mycket framåt.  Läs mer uppdateringar och kommentarer från spelare och ledare på sla.se och i papperstidningen.

Här nedan kan du följa rapporteringen från matchen: