11 maj 2015 21:30

11 maj 2015 22:37

Klubbchefen: "Det är en väldigt stor lättnad"

IFK Skövdes klubbchef Bosse Andersson var glad och lättad efter att elitseriekontraktet var i hamn på måndagskvällen.
– Det är helt underbart. Det har varit en jobbig tid den senaste månaden, säger han efter det lyckliga kvalspelet.

IFK Skövde säkrade elitseriekontraktet efter 26–20-segern mot HK Aranäs i Arena Skövde inför 1 667 personer.

– Det är helt makalöst. Jag är så väldigt imponerad av den här publiken och den här klacken som lyfter hela laget. Man skulle vilja krama om dom allihopa, säger Bosse Andersson.

IFK Skövdes klubbchef kunde pusta ut efter ett långt och ovisst kval som till slut blev framgångsrikt.

– Det är en väldigt stor lättnad, det är här helt underbart. Vi har fått lida av konsekvensen av att vi inte har klarat av det i flera matcher men vi har haft tur och även visat när tillfällena blivit nu på slutet lite jädra anamma. Det ska killarna ha beröm för, fortsätter han.

Efter förlusten förra måndagen mot Ricoh HK såg det mörkt ut men resultaten gick IFK:s väg och två avslutande kvalsegrar innebar nytt elitseriekontrakt.

– Efter förlusten mot Ricoh såg det ju väldigt tungt ut. Då var det nästan som om man hade lämnat in alltså men man får aldrig ge upp. Det är som Tommy Söderberg (tidigare förbundskapten i fotboll) sade, det är enda in i kaklet som gäller. Hoppet är det sista som överger en även om det såg väldigt mörkt ut, resonerar Andersson.

– Det är klart att det är här har var en varningsklocka för oss. Vi har tänkt och pratat mycket under säsongen om att IFK inte ska behöva vara i den här situationen. Men nu är vi där, nu har vi lyckats klara det och då får vi lära oss något av det och se framåt. Nu börjar ett annat jobb inför nästa säsong men livet blir ju mycket enklare just nu, fortsätter han.

IFK Skövde säkrade elitseriekontraktet efter 26–20-segern mot HK Aranäs i Arena Skövde inför 1 667 personer.

– Det är helt makalöst. Jag är så väldigt imponerad av den här publiken och den här klacken som lyfter hela laget. Man skulle vilja krama om dom allihopa, säger Bosse Andersson.

IFK Skövdes klubbchef kunde pusta ut efter ett långt och ovisst kval som till slut blev framgångsrikt.

– Det är en väldigt stor lättnad, det är här helt underbart. Vi har fått lida av konsekvensen av att vi inte har klarat av det i flera matcher men vi har haft tur och även visat när tillfällena blivit nu på slutet lite jädra anamma. Det ska killarna ha beröm för, fortsätter han.

Efter förlusten förra måndagen mot Ricoh HK såg det mörkt ut men resultaten gick IFK:s väg och två avslutande kvalsegrar innebar nytt elitseriekontrakt.

– Efter förlusten mot Ricoh såg det ju väldigt tungt ut. Då var det nästan som om man hade lämnat in alltså men man får aldrig ge upp. Det är som Tommy Söderberg (tidigare förbundskapten i fotboll) sade, det är enda in i kaklet som gäller. Hoppet är det sista som överger en även om det såg väldigt mörkt ut, resonerar Andersson.

– Det är klart att det är här har var en varningsklocka för oss. Vi har tänkt och pratat mycket under säsongen om att IFK inte ska behöva vara i den här situationen. Men nu är vi där, nu har vi lyckats klara det och då får vi lära oss något av det och se framåt. Nu börjar ett annat jobb inför nästa säsong men livet blir ju mycket enklare just nu, fortsätter han.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.