11 maj 2015 22:43

12 maj 2015 07:15

Uppdraget slutfört för nya tränarparet

Mats Ljungkvist och Andreas Larsson tog över som tränare i IFK Skövde och lyckades rädda laget kvar i elitserien.

– Vi var förändringen, men vad vi har betytt har jag egentligen ingen aning om, säger Ljungkvist efter 26–20 mot Aranäs.

Med fyra matcher kvar av kvalserien och en färsk storförlust mot Helsingborg i ryggen kallades Ljungkvist och Larsson in när Peter Johansson och Joakim Ågren fick kliva åt sidan. Det slutade med tre segrar på de fyra sista matcherna och med elva poäng totalt räddade sig IFK Skövde kvar i elitserien.

– Jag känner glädje som ledare och lättnad som IFK:are, summerar Ljungkvist och betonar hur viktigt det är för IFK:s ungdomsverksamhet att IFK lyckades reda ut stormen.

– Jag har tre killar som spelar handboll och att de får behålla sina idoler i högsta serien är väldigt viktigt, säger Ljungkvist.

Han har svårt att peka på något speciellt som förändringen på tränarsidan innebar, men firma Ljungkvist/Larsson är två av de allra största IFK-profilerna med massor av matcher i blåvitt bakom sig och det har säkert satt sin prägel.

– Jag tror ändå att vi har lite respekt med oss och vi har varit med om en del. Jag tror att det har påverkat, men killarna har gjort jobbet och har ställt upp fantastiskt bra på det här, menar Ljungkvist.

Matchen mot Aranäs blev en nervig historia och först under den senare delen av den andra halvleken kunde hemmalaget sätta in det avgörande rycket. Robert Lechte storspelade i IFK:s mål i början av den andra halvleken, men IFK brände framåt och kunde inte utnyttja det.

Aranäs var så nära som 18–16 i mitten av halvleken, men då ryckte IFK till 22–16 och sedan höll man Aranäs på behörigt avstånd hela vägen.

– Sista fem minuterna kände jag att det var klart, men innan det vågade jag inte tänka tanken, säger IFK-målvakten Robert Lechte som funderar på om han ska fortsätta med handbollen.

– Vi har haft lite diskussioner, men de sista veckorna har vi lagt det på is. Hade det blivit allsvenskan så hade jag lagt av, men vi får se. Frågar du mig nu så är det väl 50/50, säger Lechte avslutningsvis.

Med fyra matcher kvar av kvalserien och en färsk storförlust mot Helsingborg i ryggen kallades Ljungkvist och Larsson in när Peter Johansson och Joakim Ågren fick kliva åt sidan. Det slutade med tre segrar på de fyra sista matcherna och med elva poäng totalt räddade sig IFK Skövde kvar i elitserien.

– Jag känner glädje som ledare och lättnad som IFK:are, summerar Ljungkvist och betonar hur viktigt det är för IFK:s ungdomsverksamhet att IFK lyckades reda ut stormen.

– Jag har tre killar som spelar handboll och att de får behålla sina idoler i högsta serien är väldigt viktigt, säger Ljungkvist.

Han har svårt att peka på något speciellt som förändringen på tränarsidan innebar, men firma Ljungkvist/Larsson är två av de allra största IFK-profilerna med massor av matcher i blåvitt bakom sig och det har säkert satt sin prägel.

– Jag tror ändå att vi har lite respekt med oss och vi har varit med om en del. Jag tror att det har påverkat, men killarna har gjort jobbet och har ställt upp fantastiskt bra på det här, menar Ljungkvist.

Matchen mot Aranäs blev en nervig historia och först under den senare delen av den andra halvleken kunde hemmalaget sätta in det avgörande rycket. Robert Lechte storspelade i IFK:s mål i början av den andra halvleken, men IFK brände framåt och kunde inte utnyttja det.

Aranäs var så nära som 18–16 i mitten av halvleken, men då ryckte IFK till 22–16 och sedan höll man Aranäs på behörigt avstånd hela vägen.

– Sista fem minuterna kände jag att det var klart, men innan det vågade jag inte tänka tanken, säger IFK-målvakten Robert Lechte som funderar på om han ska fortsätta med handbollen.

– Vi har haft lite diskussioner, men de sista veckorna har vi lagt det på is. Hade det blivit allsvenskan så hade jag lagt av, men vi får se. Frågar du mig nu så är det väl 50/50, säger Lechte avslutningsvis.