12 maj 2015 19:58

12 maj 2015 19:58

Börjesson missar JVM-deltävling

ENDURO: Skada sätter stopp

Jesper Börjessons skada sätter stopp för medverkan i Portugals JVM-deltävling till helgen. Nu väntar i stället en tids rehabilitering för Tibroföraren.

I lördags, under första dagen av årets andra deltävling i junior-VM, i spanska Jerez kände Tibro MK:s Jesper Börjesson av en liknande knäskada han besvärades av förra året. Det innebar omedelbar hemresa och operation.

Ingreppet i ena knät, med titthålskirurgi, genomfördes i tisdags på en idrottsskadeklinik i Göteborg. Det betyder att 20-åringen från Fagersanna tvingas avstå det närmaste veckoslutets VM-deltävling i Gouviea, Portugal liksom SM-premiären i Falköping 23 maj.

Även deltävling tre i JVM i Serres, Grekland kan vara i riskzonen, beroende på hur rehabiliteringen efter knäoperationen går.

Lokalt sett är det däremot klart att Jespers Husqvarna-kollega Albin Elowson, FMCK Skövde, kommer till starta i Portugal.

I lördags, under första dagen av årets andra deltävling i junior-VM, i spanska Jerez kände Tibro MK:s Jesper Börjesson av en liknande knäskada han besvärades av förra året. Det innebar omedelbar hemresa och operation.

Ingreppet i ena knät, med titthålskirurgi, genomfördes i tisdags på en idrottsskadeklinik i Göteborg. Det betyder att 20-åringen från Fagersanna tvingas avstå det närmaste veckoslutets VM-deltävling i Gouviea, Portugal liksom SM-premiären i Falköping 23 maj.

Även deltävling tre i JVM i Serres, Grekland kan vara i riskzonen, beroende på hur rehabiliteringen efter knäoperationen går.

Lokalt sett är det däremot klart att Jespers Husqvarna-kollega Albin Elowson, FMCK Skövde, kommer till starta i Portugal.