12 maj 2015 08:00

12 maj 2015 16:52

Skövde KIK går för avancemang

FOTBOLL: DM-match borta mot Råda

Efter en fin start på seriespelet får Skövde KIK ställa om till DM där man på tisdagen spelar åttondelsfinal mot Råda.

Skövde KIK har vunnit tre av fyra seriematcher så här långt och ligger bra till i den norra ettan. Laget kommer till åttondelsfinalen mot Råda med gott självförtroende och bör ha goda chanser till avancemang mot ett Råda som hör hemma i division 2. Råda har dock öppnat seriespelet övertygande och toppar tabellen med full pott efter tre matcher.

– Råda har verkligen fått ett uppsving och de har fått till sig bra spelare som har spelat i division 1. Det viktiga för oss är att fortsätta spela vårt spel med ett högt passningstempo, säger SKIK:s assisterande tränare Michael Wallén.

Skövde KIK tar inte ut någon seger på förhand.

– Vi tar absolut inte lätt på uppgiften. Det är alltid roligt att vinna fotbollsmatcher och när vi har kommit så här långt vill vi se hur långt vi kan gå, säger Wallén.

Skövde övertygade i helgen när man slog Mariestad på bortaplan med 4–0 och den senaste insatsen i DM var borta mot div 3-laget Ulricehamns IFK. Det slutade med förkrossande 12–0 i Skövdes favör.

– Där var tempot nyckeln. Vi satte fart redan från början och de hade svårt att hänga med, konstaterar Wallén.

Skövde KIK: Sara Fröjd, Sara Alexandersson, Amanda Johansson, Filippa Plantin, Lovisa Olsson, Alexandra Rozenkrants, Amanda Yammine, Besmira Morina, Iris Kadric, Helene Sundberg, Marigona Durgati, Sandra Krantz, Amanda Bergsten, Ida Larsson, Lif Magnusdottir, Agnes Törnqvist.

Skövde KIK har vunnit tre av fyra seriematcher så här långt och ligger bra till i den norra ettan. Laget kommer till åttondelsfinalen mot Råda med gott självförtroende och bör ha goda chanser till avancemang mot ett Råda som hör hemma i division 2. Råda har dock öppnat seriespelet övertygande och toppar tabellen med full pott efter tre matcher.

– Råda har verkligen fått ett uppsving och de har fått till sig bra spelare som har spelat i division 1. Det viktiga för oss är att fortsätta spela vårt spel med ett högt passningstempo, säger SKIK:s assisterande tränare Michael Wallén.

Skövde KIK tar inte ut någon seger på förhand.

– Vi tar absolut inte lätt på uppgiften. Det är alltid roligt att vinna fotbollsmatcher och när vi har kommit så här långt vill vi se hur långt vi kan gå, säger Wallén.

Skövde övertygade i helgen när man slog Mariestad på bortaplan med 4–0 och den senaste insatsen i DM var borta mot div 3-laget Ulricehamns IFK. Det slutade med förkrossande 12–0 i Skövdes favör.

– Där var tempot nyckeln. Vi satte fart redan från början och de hade svårt att hänga med, konstaterar Wallén.

Skövde KIK: Sara Fröjd, Sara Alexandersson, Amanda Johansson, Filippa Plantin, Lovisa Olsson, Alexandra Rozenkrants, Amanda Yammine, Besmira Morina, Iris Kadric, Helene Sundberg, Marigona Durgati, Sandra Krantz, Amanda Bergsten, Ida Larsson, Lif Magnusdottir, Agnes Törnqvist.