13 maj 2015 06:55

13 maj 2015 15:39

Anton Strålman till semifinal i NHL

Anton Strålmans Tampa Bay är klart för semifinal i Stanley Cup efter seger mot Montreal med övertygande 4–1 på hemmaplan.

Strålman assisterade till målet i powerplay som betydde 3-0 i slutet av den andra perioden och dödade matchen. Montreal reducerade i slutet av tredje perioden, men Tampas Nikita Kutjerov avslutade med att lägga ett sista skott i en tom Montreal-kasse.

Tampa såg länge ut att gå mot en klar seger kvartsfinalserien och ledde med 3–0 i matcher, innan Montreal ryckte upp sig och utjämnade till 3–2. Men någon sjunde match blir det alltså inte då Floridalaget lyckades avgöra natten till onsdag.

Anton Strålman får fortsatt väldigt stort förtroende och spelade mest av alla Tampa-spelare.

– Den här matchen och sjunde matchen mot Detroit tycker jag var rätt lika. Bäst hade väl varit om vi kunnat stänga serien tidigare, men vi steppar upp vid rätt tillfälle. Jag är stolt över grabbarna, säger Strålman till Aftonbladet.

Tampa får i seminfinalen möta segraren i den avgörande matchen mellan New York Rangers och Washington natten till torsdagen svensk tid. Det Rangers som Strålman lämnade inför den här säsongen. I grundserien lyckades Tampa oerhört bra mot hans forna lagkamrater och vann tre raka matcher.

– Jo, och skulle det gå bra i en slutspelsserie mot dem vore det såklart roligt. Men går det dåligt är det desto tråkigare. Äh, det spelar ingen roll. Det ska bli väldigt roligt att spela konferensfinal igen, säger Strålman.

 

 

 

Strålman assisterade till målet i powerplay som betydde 3-0 i slutet av den andra perioden och dödade matchen. Montreal reducerade i slutet av tredje perioden, men Tampas Nikita Kutjerov avslutade med att lägga ett sista skott i en tom Montreal-kasse.

Tampa såg länge ut att gå mot en klar seger kvartsfinalserien och ledde med 3–0 i matcher, innan Montreal ryckte upp sig och utjämnade till 3–2. Men någon sjunde match blir det alltså inte då Floridalaget lyckades avgöra natten till onsdag.

Anton Strålman får fortsatt väldigt stort förtroende och spelade mest av alla Tampa-spelare.

– Den här matchen och sjunde matchen mot Detroit tycker jag var rätt lika. Bäst hade väl varit om vi kunnat stänga serien tidigare, men vi steppar upp vid rätt tillfälle. Jag är stolt över grabbarna, säger Strålman till Aftonbladet.

Tampa får i seminfinalen möta segraren i den avgörande matchen mellan New York Rangers och Washington natten till torsdagen svensk tid. Det Rangers som Strålman lämnade inför den här säsongen. I grundserien lyckades Tampa oerhört bra mot hans forna lagkamrater och vann tre raka matcher.

– Jo, och skulle det gå bra i en slutspelsserie mot dem vore det såklart roligt. Men går det dåligt är det desto tråkigare. Äh, det spelar ingen roll. Det ska bli väldigt roligt att spela konferensfinal igen, säger Strålman.