13 maj 2015 06:00

13 maj 2015 09:13

Dramatik med olika bottnar

JAN LARSSON

Det har onekligen varit några dramatiska dagar i Skövdehandbollen. Först förlorade Skövde HF den fjärde SM-semifinalen i en fullsatt Arena Skövde mot Sävehof och dagen efter säkrade IFK Skövde fortsatt spel i elitserien.

Om vi börjar med mötet mellan SHF och Sävehof så överskuggas den tyvärr av ett mycket trist efterspel där gästernas supportrar uppträdde på ett sätt som är helt oacceptabelt. Flera hemmaspelare fick utstå verbala attacker vilket fick SHF:s styrelse att anmäla det hela till Svenska Handbollförbundet.

Mycket har handlat om det var ”Mora” eller ”hora” som fansen skrek, men man skall ha klart för sig att det förekom nedsättande kommenterar mot enskilda spelare i Skövde HF också. Det tycker jag är minst lika illa. Att det förekommer idrottsrelaterat hets på läktare får vi leva med, men när det kommer till rena personangrepp om att någon är exempelvis ful, tjock eller hoppas att någon skall bli skadad, då har gränsen passerats.

Det skall bli spännande att se hur handbollsförbundet agerar i detta ärende. Jag hoppas att de sätter ner foten och reagerar med kraft. Handbollen som bland spelare ofta präglas av mycket ge och ta utan sura miner skall verkligen inte behöva dras med sådant här.

Nu är det bara att hoppas att tjejerna i Skövde HF orkar skaka av sig den senaste matchen och åka till Partille och vinna och gå till SM-final.

IFK Skövde kunde pusta ut rejält på måndagskvällen efter det att elitseriekontraktet säkrats. En slingrig säsong fick ett lyckligt slut. Nu börjar nästa tuffa match för IFK, att få ihop det till nästa säsong.

Först tränarfrågan där Andreas Larsson och Mats Ljungkvist tog över i kvalserien när resultaten sviktade. Deras uppdrag är slutfört och nu återgår de till andra uppgifter i klubben. Peter Johansson och Joakim Ågren är fortfarande tränare med ett år kvar på sina kontrakt.

Här måste det ageras snabbt. Snart drar försäsongen i gång igen.

Den här gången agerade IFK-ledningen kortsiktigt och eftersom det gick vägen resultatmässigt är det svårt att klandra dem för det.

Sedan kan man inte låta bli att känna för Peter Johansson som under många år jobbat lojalt i sin moderklubb. Inte första gången han kommer i kläm.

Här hoppas jag att man kommer fram till en så bra lösning som möjligt för alla parter. Hur den skall se ut är svårt att sia om.

IFK har knappast ekonomi för att anställa ny tränare och samtidigt avlöna Johansson/Ågren.

Rent sportsligt har IFK många spelare under kontrakt och att Jonas Samuelsson försvinner till Danmark är ingen överraskning. Lovande vänsterhänta spelare brukar stå högt i kurs.

Det har onekligen varit några dramatiska dagar i Skövdehandbollen. Först förlorade Skövde HF den fjärde SM-semifinalen i en fullsatt Arena Skövde mot Sävehof och dagen efter säkrade IFK Skövde fortsatt spel i elitserien.

Om vi börjar med mötet mellan SHF och Sävehof så överskuggas den tyvärr av ett mycket trist efterspel där gästernas supportrar uppträdde på ett sätt som är helt oacceptabelt. Flera hemmaspelare fick utstå verbala attacker vilket fick SHF:s styrelse att anmäla det hela till Svenska Handbollförbundet.

Mycket har handlat om det var ”Mora” eller ”hora” som fansen skrek, men man skall ha klart för sig att det förekom nedsättande kommenterar mot enskilda spelare i Skövde HF också. Det tycker jag är minst lika illa. Att det förekommer idrottsrelaterat hets på läktare får vi leva med, men när det kommer till rena personangrepp om att någon är exempelvis ful, tjock eller hoppas att någon skall bli skadad, då har gränsen passerats.

Det skall bli spännande att se hur handbollsförbundet agerar i detta ärende. Jag hoppas att de sätter ner foten och reagerar med kraft. Handbollen som bland spelare ofta präglas av mycket ge och ta utan sura miner skall verkligen inte behöva dras med sådant här.

Nu är det bara att hoppas att tjejerna i Skövde HF orkar skaka av sig den senaste matchen och åka till Partille och vinna och gå till SM-final.

IFK Skövde kunde pusta ut rejält på måndagskvällen efter det att elitseriekontraktet säkrats. En slingrig säsong fick ett lyckligt slut. Nu börjar nästa tuffa match för IFK, att få ihop det till nästa säsong.

Först tränarfrågan där Andreas Larsson och Mats Ljungkvist tog över i kvalserien när resultaten sviktade. Deras uppdrag är slutfört och nu återgår de till andra uppgifter i klubben. Peter Johansson och Joakim Ågren är fortfarande tränare med ett år kvar på sina kontrakt.

Här måste det ageras snabbt. Snart drar försäsongen i gång igen.

Den här gången agerade IFK-ledningen kortsiktigt och eftersom det gick vägen resultatmässigt är det svårt att klandra dem för det.

Sedan kan man inte låta bli att känna för Peter Johansson som under många år jobbat lojalt i sin moderklubb. Inte första gången han kommer i kläm.

Här hoppas jag att man kommer fram till en så bra lösning som möjligt för alla parter. Hur den skall se ut är svårt att sia om.

IFK har knappast ekonomi för att anställa ny tränare och samtidigt avlöna Johansson/Ågren.

Rent sportsligt har IFK många spelare under kontrakt och att Jonas Samuelsson försvinner till Danmark är ingen överraskning. Lovande vänsterhänta spelare brukar stå högt i kurs.