13 maj 2015 14:53

14 maj 2015 21:32

Finaldrömmen sprack för Skövde HF

Skövde HF bjöd Sävehof på riktigt tufft motstånd i den femte och avgörande semifinalen men drömmen om en final gick i kras. Hemmalaget gick segrande ur dramat med 24-22 (15-10) och vann därmed semifinalserien med 3-2 i matcher efter tre raka segrar.

Sävehof var storfavorit till att vinna den femte semifinalen och tog även en tidig ledning med 5-1. Då såg det ut som om siffrorna skulle rinna i väg men Skövde HF kom tillbaka och hade kontakt ända fram till den 50:e minuten, främst genom bra försvarsspel, även om man aldrig var i ledning.

Skövde HF hade i andra halvlek flera chanser att komma nära hemmalaget men lyckades inte komma närmare än två bollar. Tekniska misstag framåt och starkt målvaktsspel av Sävehofs Johanna Bundsen gjorde dock att forceringen framåt inte lyckades.

Tungt givetvis för Skövde HF som skrällvann i de två första matcherna men inte lyckades slå in matchbollen trots tre chanser. Bäst i SHF var Anna-Maria Johansson med totalt 12 fullträffar. I finalen den 24 maj möts nu Sävehof och Skuru i Scandinavium, Göteborg.

Läs mer på sla.se och i papperstidningen.

SLA var på plats i Partillebohallen och kvällens direktrapportering kan du läsa nedan:

 

Sävehof var storfavorit till att vinna den femte semifinalen och tog även en tidig ledning med 5-1. Då såg det ut som om siffrorna skulle rinna i väg men Skövde HF kom tillbaka och hade kontakt ända fram till den 50:e minuten, främst genom bra försvarsspel, även om man aldrig var i ledning.

Skövde HF hade i andra halvlek flera chanser att komma nära hemmalaget men lyckades inte komma närmare än två bollar. Tekniska misstag framåt och starkt målvaktsspel av Sävehofs Johanna Bundsen gjorde dock att forceringen framåt inte lyckades.

Tungt givetvis för Skövde HF som skrällvann i de två första matcherna men inte lyckades slå in matchbollen trots tre chanser. Bäst i SHF var Anna-Maria Johansson med totalt 12 fullträffar. I finalen den 24 maj möts nu Sävehof och Skuru i Scandinavium, Göteborg.

Läs mer på sla.se och i papperstidningen.

SLA var på plats i Partillebohallen och kvällens direktrapportering kan du läsa nedan: