14 maj 2015 18:37

15 maj 2015 14:54

SHF-spelare i landslaget

HANDBOLL: Truppen till VM-kvalet uttagen

Truppen till VM-kvalet mot Kroatien har tagits ut och trion Anna-Maria Johansson, Michaela Ek och Cecilia Grubbström från Skövde HF finns med.

Anna-Maria Johansson är etablerad i landslaget och nu är alltså även Cecilia Grubbström tillbaka. Dessutom får blivande Danmarksproffset Michaela Ek en ny chans efter den blågula debuten i Rumänien tidigare i år. Förutom den här trion så är också före detta Skövdespelarna Angelica Wallén och Linnea Torstenson uttagna i den blågula truppen som möter Kroatien.

Sverige möter Kroatien i ett dubbelmöte där segraren kvalificerar sig till VM i Danmark. Kroatien börjar hemma den 7 juni med retur i Stockholm en vecka senare. Innan dubbelmötet med Kroatien spelar Sverige en träningslandskamp mot Holland i Lund den 2 juni.

Sveriges trupp: Cecilia Grubbström, Johanna Bundsen, Louise Sand, Edijana Dafe, Nathalie Hagman, Michaela Ek, Frida Tegstedt, Linn Blohm, Linnea Torstenson, Isabelle Gulldén, Johanna Ahlm, Anna-Maria Johansson, Sabina Jacobsen, Angelica Wallén, Jenny Alm, Ida Odén.

Anna-Maria Johansson är etablerad i landslaget och nu är alltså även Cecilia Grubbström tillbaka. Dessutom får blivande Danmarksproffset Michaela Ek en ny chans efter den blågula debuten i Rumänien tidigare i år. Förutom den här trion så är också före detta Skövdespelarna Angelica Wallén och Linnea Torstenson uttagna i den blågula truppen som möter Kroatien.

Sverige möter Kroatien i ett dubbelmöte där segraren kvalificerar sig till VM i Danmark. Kroatien börjar hemma den 7 juni med retur i Stockholm en vecka senare. Innan dubbelmötet med Kroatien spelar Sverige en träningslandskamp mot Holland i Lund den 2 juni.

Sveriges trupp: Cecilia Grubbström, Johanna Bundsen, Louise Sand, Edijana Dafe, Nathalie Hagman, Michaela Ek, Frida Tegstedt, Linn Blohm, Linnea Torstenson, Isabelle Gulldén, Johanna Ahlm, Anna-Maria Johansson, Sabina Jacobsen, Angelica Wallén, Jenny Alm, Ida Odén.