17 maj 2015 18:10

17 maj 2015 18:10

Emil och Joakim snabba i Blekinge

RALLY: South Swedish Rally

Emil Bergkvist från Hofors, med Falköpings MK:s Joakim Sjöberg i högerstolen, har i år vunnit i junior-EM i rally i Lettland och på Irland och gjorde i helgen en start i SM och visade upp en härlig körning.

Med sin Opel Adam R2 gjorde de en helt felfri insats i South Swedish Rally i Blekinge. Efter tio sträckor vann de den otrimmade juniorklassen, 37 sekunder före norske Sindre Furuseth. De slog också alla i den trimmade juniorklassen och var fyra totalt bland alla med tvåhjulsdrivna bilar. Bara Tobias Söderqvist, Johan Carlsson och Leif Peterson var före och de har mycket starkare bilar.

Intresset för Bergkvists/ Sjöbergs Sverige-premiär på grus i en Opel Adam R2 var stort och de levde upp till allas förväntningar med råge. De var bäst i klassen på fredagens tre sträckor och skaffade sig en ledning på 14,8 sek före norrmannen Furuseth och han Renault Twingo. Lördagen genomfördes lika perfekt och med felfritt samarbete mellan förare och notläsare. De var snabbast i klassen på samtliga sju sträckor och på den näst sista sträckan slog de alla som körde tvåhjulsdrivna bilar. Till och med Årsundas mycket rutinerade SM-åkare Tobias Söderqvist, som vann trimmade tvåhjulsdrivna klassen i sin Toyota Corolla, fick se sig slagen med tre tiondelar.

Den unge värmlänningen Fredrik Åhlin är på god väg mot en internationell karriär och visade att han har bra tempo. Åhlin körde perfekt i sin Ford Fiesta R5 och redan efter fredagens tre sträckor var hans ledning nästan 15 sekunder. Trollhättans Jerker Axelsson, som leder SM, satsade hårt under lördagen och var snabbast på tre sträckor, men kunde aldrig riktigt hota unge Åhlin, som till slut vann med 19,1 sekunder.

Med sin Opel Adam R2 gjorde de en helt felfri insats i South Swedish Rally i Blekinge. Efter tio sträckor vann de den otrimmade juniorklassen, 37 sekunder före norske Sindre Furuseth. De slog också alla i den trimmade juniorklassen och var fyra totalt bland alla med tvåhjulsdrivna bilar. Bara Tobias Söderqvist, Johan Carlsson och Leif Peterson var före och de har mycket starkare bilar.

Intresset för Bergkvists/ Sjöbergs Sverige-premiär på grus i en Opel Adam R2 var stort och de levde upp till allas förväntningar med råge. De var bäst i klassen på fredagens tre sträckor och skaffade sig en ledning på 14,8 sek före norrmannen Furuseth och han Renault Twingo. Lördagen genomfördes lika perfekt och med felfritt samarbete mellan förare och notläsare. De var snabbast i klassen på samtliga sju sträckor och på den näst sista sträckan slog de alla som körde tvåhjulsdrivna bilar. Till och med Årsundas mycket rutinerade SM-åkare Tobias Söderqvist, som vann trimmade tvåhjulsdrivna klassen i sin Toyota Corolla, fick se sig slagen med tre tiondelar.

Den unge värmlänningen Fredrik Åhlin är på god väg mot en internationell karriär och visade att han har bra tempo. Åhlin körde perfekt i sin Ford Fiesta R5 och redan efter fredagens tre sträckor var hans ledning nästan 15 sekunder. Trollhättans Jerker Axelsson, som leder SM, satsade hårt under lördagen och var snabbast på tre sträckor, men kunde aldrig riktigt hota unge Åhlin, som till slut vann med 19,1 sekunder.

  • Jonny Persson

Resultat

Rally: South Swedish Rally, Karlskrona, 15-15 maj:

Totalt: 1) Fredrik Åhlin, 55.18,3, 2) Jerker Axelsson, 55.37,4, 3) Patrik Johansson, 57.03,6, 4) Niklas Hägg, 57.28,5, 5) Joachim Carlström, 57.29,3, 6) Patrik Åkerman, 57.29,7, 7) Thomas Thunström, 57.30,5, 8) Mats Jonsson, 57.35,3... 18) Emil Bergkvist/Joakim Sjöberg, 59.08,2.