17 maj 2015 20:08

17 maj 2015 20:09

Rikard Hansson avancerade

MOTOCROSS: SM i Årsunda

Med en femte- och en åttondeplats i MX1-klassens båda finalheat lyckades Rikard Hansson, Carlsborgs MK bäst, lokalt sett, då säsongens andra SM-deltävling avgjordes i Årsunda.

– Resultaten känns godkända. Speciellt femteplatsen i första heatet, därför att det är topp fem jag siktar på, kommenterade Rikard som efter två deltävlingar ligger femma i SM-tabellen med totalt 58 poäng.

I lördags då vädret visade sig från sin bästa sida över Årsunda, inte långt från Gävle, kvalade Rikard in som sexa i sin grupp och fick välja position bakom startgrinden som tolva.

– Tyvärr blev det inte lika trevligt väder i söndags. Regn från början till slut som gjorde sandbanan riktigt tungkörd, förklarade den 24-årige Skövdekillen som från och med i år representerar Carlsborgs MK.

Samma klubb representeras även av Niclas Gustavsson som fick nöja sig med två 17:e-placeringar i MX2-finalerna. Det betyder att han ligger elva i SM-tabellen med 32 poäng. För deras CMK– och klasskollega Robert Friberg resulterade heat ett i en 16:e-plats och en nolla i andra. I SM-tabellen ligger han 23:a med sammanlagt elva poäng.

Calle Sjöö tia

Elva poäng nådde också Calle Sjöö, Tibro MK, via en tiondeplacering i den andra MX1-finalen. Efter säsongens första poänggivande placering finns Calle på 21:a plats i totalen.

I MX2 skrev även TMK:s Adrian Hellqvist in sig i poängprotokollet för första gången i år då han blev 20:e i det första finalheatet.

Det blev även lokala poängplockare i MXU/125cc 2-takt. Martin Holm, TMK, öppnade med en 15:e-plats och följde upp med en tionde. Totalt håller han elfte med 45 poäng. En placering bakom Oskar Ljungström som blev sjua respektive åtta. Edvin Hagman från samma klubb noterades för två poäng på 19:e plats i heat två.

– Resultaten känns godkända. Speciellt femteplatsen i första heatet, därför att det är topp fem jag siktar på, kommenterade Rikard som efter två deltävlingar ligger femma i SM-tabellen med totalt 58 poäng.

I lördags då vädret visade sig från sin bästa sida över Årsunda, inte långt från Gävle, kvalade Rikard in som sexa i sin grupp och fick välja position bakom startgrinden som tolva.

– Tyvärr blev det inte lika trevligt väder i söndags. Regn från början till slut som gjorde sandbanan riktigt tungkörd, förklarade den 24-årige Skövdekillen som från och med i år representerar Carlsborgs MK.

Samma klubb representeras även av Niclas Gustavsson som fick nöja sig med två 17:e-placeringar i MX2-finalerna. Det betyder att han ligger elva i SM-tabellen med 32 poäng. För deras CMK– och klasskollega Robert Friberg resulterade heat ett i en 16:e-plats och en nolla i andra. I SM-tabellen ligger han 23:a med sammanlagt elva poäng.

Calle Sjöö tia

Elva poäng nådde också Calle Sjöö, Tibro MK, via en tiondeplacering i den andra MX1-finalen. Efter säsongens första poänggivande placering finns Calle på 21:a plats i totalen.

I MX2 skrev även TMK:s Adrian Hellqvist in sig i poängprotokollet för första gången i år då han blev 20:e i det första finalheatet.

Det blev även lokala poängplockare i MXU/125cc 2-takt. Martin Holm, TMK, öppnade med en 15:e-plats och följde upp med en tionde. Totalt håller han elfte med 45 poäng. En placering bakom Oskar Ljungström som blev sjua respektive åtta. Edvin Hagman från samma klubb noterades för två poäng på 19:e plats i heat två.