18 maj 2015 06:00

18 maj 2015 06:00

Albin Elowson utgick i Portugal

ENDURO: Junior-VM

Efter en elfteplats i lördags valde FMCK Skövdes Albin Elowson att bryta andra dagen av Portugals JVM-deltävling i Gouveia.

– Det var min tidigare båtbenskada som satte stopp, kommenterade Albin.

Trots smärtorna i högerhanden lyckades Albin genomföra första dagens deltävling i junior-VM och bärgade en elfteplats. Men i söndags blev problemen värre och han utgick redan efter två specialsträckor på första varvet av fyra (4x48 kilometer).

– Det gjorde helt enkelt för ont. Jag hoppas ändå att jag kan ställa upp i Falköpings MK:s SM-premiär på lördag. Men risken finns naturligtvis att jag inte kan fullfölja, säger 20-åringen från Värsås.

– Oavsett vilket måste jag låta operera båtbensskadan. Trots åtskilliga veckor i gips har den uppenbarligen inte läkt på naturligt sätt. Så just nu känns det riktigt dystert, tillägger Albin.

Sedan tidigare är Albins Husqvarna- och juniorkollega Jesper Börjesson knäskadad, vilket innebar att han helt missade tävlingen i Portugal och dessutom tvingas stå över årets första SM-deltävling i Falköping.

Trots smärtorna i högerhanden lyckades Albin genomföra första dagens deltävling i junior-VM och bärgade en elfteplats. Men i söndags blev problemen värre och han utgick redan efter två specialsträckor på första varvet av fyra (4x48 kilometer).

– Det gjorde helt enkelt för ont. Jag hoppas ändå att jag kan ställa upp i Falköpings MK:s SM-premiär på lördag. Men risken finns naturligtvis att jag inte kan fullfölja, säger 20-åringen från Värsås.

– Oavsett vilket måste jag låta operera båtbensskadan. Trots åtskilliga veckor i gips har den uppenbarligen inte läkt på naturligt sätt. Så just nu känns det riktigt dystert, tillägger Albin.

Sedan tidigare är Albins Husqvarna- och juniorkollega Jesper Börjesson knäskadad, vilket innebar att han helt missade tävlingen i Portugal och dessutom tvingas stå över årets första SM-deltävling i Falköping.