19 maj 2015 13:41

19 maj 2015 13:44

Sävehof undgår straff för supporterincident

Förbundet anser att ord står mot ord

Skövde HF skickade en incidentrapport efter den fjärde SM-semifinalen mot IK Sävehof i Arena Skövde den 10 maj. SHF reagerade på hur bortaklacken uppträdde under matchen när de anklagades för att ha skrikigt okvädningsord mot hemmaspelare.

– Vi tog upp Skövdes anmälan, men det blir inget straff för Sävehof, säger Svenska handbollsförbundets tävlingschef Ralf Lundberg till Expressen.

Skövde HF rasade över hur Sävehofs klack uppträdde i samband med den fjärde SM-semifinalen lagen emellan den 10 maj.

Skövde HF anklagade Sävehof för att på ett kränkande och oacceptabelt sätt agera mot flera spelare i hemmalaget. SHF valde att gå vidare med ärendet och skickade en incidentrapport till Svenska handbollsförbundet.

Den har nu behandlats efter att även Partilleklubben har fått yttra sig men det föranleder ingen bestraffning för Sävehof från förbundets sida.

– Vi tog upp Skövdes anmälan, men det blir inget straff för Sävehof. Det var verkligen ord mot ord. Vi hade folk på plats på båda matcherna men de upplevde det inte alls så dramatiskt, säger Svenska handbollsförbundets tävlingschef Ralf Lundberg till Expressen.

– Men vi tog det här på allvar, eftersom det var en match kvar i serien när anmälan kom in. Vi hade garantier från Sävehof om att det skulle vara ordning och reda och hade extra folk på plats som kontrollerade att det blev så, fortsätter Lundberg.

Skövde HF rasade över hur Sävehofs klack uppträdde i samband med den fjärde SM-semifinalen lagen emellan den 10 maj.

Skövde HF anklagade Sävehof för att på ett kränkande och oacceptabelt sätt agera mot flera spelare i hemmalaget. SHF valde att gå vidare med ärendet och skickade en incidentrapport till Svenska handbollsförbundet.

Den har nu behandlats efter att även Partilleklubben har fått yttra sig men det föranleder ingen bestraffning för Sävehof från förbundets sida.

– Vi tog upp Skövdes anmälan, men det blir inget straff för Sävehof. Det var verkligen ord mot ord. Vi hade folk på plats på båda matcherna men de upplevde det inte alls så dramatiskt, säger Svenska handbollsförbundets tävlingschef Ralf Lundberg till Expressen.

– Men vi tog det här på allvar, eftersom det var en match kvar i serien när anmälan kom in. Vi hade garantier från Sävehof om att det skulle vara ordning och reda och hade extra folk på plats som kontrollerade att det blev så, fortsätter Lundberg.