19 maj 2015 11:10

19 maj 2015 11:12

Spelare på gång till HK Country

HANDBOLL: Tommy Leo tar över som sportchef

Tommy Leo tar över som sportchef i HK Country efter Tony Johansson.

Dessutom är tre nya spelare utifrån aktuella för den nyblivna allsvenska klubben.

Trion det handlar om är målvakten Sebastian Glemhorn från Rimbo HK som hängde kvar i allsvenska via kvalspel, vänstersexan Adrian Wolf från elitserieåttan HK Malmö och niometersspelaren och tillika målsprutan Henrik Dahlberg från Hisingen/Torslanda som slutade femma i division 1 södra.

Trion har provtränat med Country men inget är klart.

– Det är tre intressanta spelare med stor potential som har varit hos oss och provtränat. Vi ska ha nya sittningar och samtal med dom så får vi se, säger Countrys ordförande Jan Karlgren.

Country befinner sig mitt i sin försäsong men på senare tid har flera påskrifter från den befintliga spelartruppen kommit in till det nyblivna allsvenska laget som avancerade efter serieseger i division 1 norra tidigare i våras.

Klubben sneglar också på IFK Skövde där spelare kan bli aktuella.

– Vi vet inte vad som händer där än. Deras säsong tog ju slut rätt nyligen. Vi vill inte gå in och förstöra för mycket i deras diskussioner utan avvaktar och ser om det finns spelare som kan bli aktuella för oss, fortsätter Karlgren.

Sedan står det klart att Tommy Leo tar över som sportchef i klubben efter Tony Johansson som vi rapporterade om i tisdagstidningen blir ny tränare för HP Tibro i division 3.

Trion det handlar om är målvakten Sebastian Glemhorn från Rimbo HK som hängde kvar i allsvenska via kvalspel, vänstersexan Adrian Wolf från elitserieåttan HK Malmö och niometersspelaren och tillika målsprutan Henrik Dahlberg från Hisingen/Torslanda som slutade femma i division 1 södra.

Trion har provtränat med Country men inget är klart.

– Det är tre intressanta spelare med stor potential som har varit hos oss och provtränat. Vi ska ha nya sittningar och samtal med dom så får vi se, säger Countrys ordförande Jan Karlgren.

Country befinner sig mitt i sin försäsong men på senare tid har flera påskrifter från den befintliga spelartruppen kommit in till det nyblivna allsvenska laget som avancerade efter serieseger i division 1 norra tidigare i våras.

Klubben sneglar också på IFK Skövde där spelare kan bli aktuella.

– Vi vet inte vad som händer där än. Deras säsong tog ju slut rätt nyligen. Vi vill inte gå in och förstöra för mycket i deras diskussioner utan avvaktar och ser om det finns spelare som kan bli aktuella för oss, fortsätter Karlgren.

Sedan står det klart att Tommy Leo tar över som sportchef i klubben efter Tony Johansson som vi rapporterade om i tisdagstidningen blir ny tränare för HP Tibro i division 3.